• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sir_kolew - специалист
Здравейте , доста разгледах във гуугъл и тук разни теми за боядисване на стар фаянс и типично по БГ в повечето теми вместо да отговори нормално все започваше някой да се кара на друг човек , и така реших да пусна една тема , имаме стара баня фаянса в нея е старичък бял, искам да не къртим и т.н. а да я освежа по някакъв вид и видях , че може да се боядсиват плочки в банята Интересува ме как това може да се направи поетапно, как се започва как се се прави и т.н. дори да е леко обеснено и какви бои трябват и горе долу какви цени идват кофата боя какво бихте препоръчали защото видях че има хора който не го препоръчват ( пишеше че боята падала на люспи буквално ) Мерси на отзовалите се
Теди - специалист
А защо не ги измиете със Саво или някакъв друг препарат и ще станат, като нови стига да не са счупени? Боята, ако твърдо сте решили трябва да се нанесе върху контактен грунд иначе е безсмислено.
gidik - помощник
sir_kolew написа:
Здравейте , доста разгледах във гуугъл и тук разни теми за боядисване на стар фаянс и типично по БГ в повечето теми вместо да отговори нормално все започваше някой да се кара на друг човек , и така реших да пусна една тема , имаме стара баня фаянса в нея е старичък бял, искам да не къртим и т.н. а да я освежа по някакъв вид и видях , че може да се боядсиват плочки в банята Интересува ме как това може да се направи поетапно, как се започва как се се прави и т.н. дори да е леко обеснено и какви бои трябват и горе долу какви цени идват кофата боя какво бихте препоръчали защото видях че има хора който не го препоръчват ( пишеше че боята падала на люспи буквално ) Мерси на отзовалите се
Трябва да ползваш епоксидна или полиуретанова боя, а хич не са евтини. Цената им се движи около 30 лв/кг и са в баки по 20-30 кг. Не мисля, че може да излезе по-евтино от полагането на плочка в/у плочка.
sir_kolew - специалист
Ясно.... Ами освен това да направя да ги измия със някой силен препарат , иначе не са счупени или нещо просто искам някак си да я освежа но ме отказахте от това като видях цените които казвате А какви препарати препоръчвате освен Саво за отлично почистване
gidik - помощник
sir_kolew написа:
Ясно.... Ами освен това да направя да ги измия със някой силен препарат , иначе не са счупени или нещо просто искам някак си да я освежа но ме отказахте от това като видях цените които казвате А какви препарати препоръчвате освен Саво за отлично почистване
Меглио
jinio - специалист
Най-добре е да сложиш тапети, има ги в най различни разкраски, а и не са скъпи. Аз имах същия проблем и си сложих тапети за баня.
sir_kolew - специалист
Тапети върху плочките става ли добре и държат ли
jinio - специалист
sir_kolew написа:
Тапети върху плочките става ли добре и държат ли
Разбира се че става, държат и още как аз съм от близо 2г с тях, а ако му се дават и некой друг лев в повече има невероятни тапети.
sir_kolew - специалист
четох че хващали мухъл че се отлепвали и т.н може ли да покажеш при теб как са
Тапетите наистина са много хубаво решение. Задължително помещението трябва да има добра вентилация и проветрение. Иначе за съжаление хващат мухъл.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на стари фаянсови плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: