• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Прочетох доста теми из форума за напукана мазилка но не успях да намеря точен отговор за моя случай, който е следния:
Направиха ми варово-циментова мазилка от тази в найлоновите торби с добавка на цимент. На места стана доста дебела и аз я оставих да съхне вече повече от месец все още без да е шпаклована. Мазилката се напука и около някои от пукнатините бие на кухо, особенно в участъците където е нанесена върху бетон а има доста шайби. Върху тази хастарна мазилка мисля да нанасям декоративна мазилка и не желая пукнатините да се пренесат след време и на нея. Как бихте посъветвали да извърша ремонта на напуканата мазилка за да нямам проблеми занапред. Предложението на "майстора" е да изрони напуканите участъци, да ги грундира наново и да запълни дупките със суха хастарна мазилка ROFIX 510. Понеже "кредита ми на доверие" към този "майстор" вече е изчерпан, аз силно се съмнявам в крайния резутат и зе това се обръщам към хора с повече опит!
torbalan - Дървен философ
Преди да нанесат мазилката - пръскали ли са с гъст разтвор на цимент?

Или майстора директно е нанасял мазилката?

Ако бие на кухо според мен най-добре да се изкърти до здраво и да се нанесе наново...
VLADO66 - майстор
torbalan написа:
Преди да нанесат мазилката - пръскали ли са с гъст разтвор на цимент?

Или майстора директно е нанасял мазилката?

Ако бие на кухо според мен най-добре да се изкърти до здраво и да се нанесе наново...
Хубаво е да се шприцне с цимент,ама майстора с какво е грундирал и след като е грундирал надали тоя шприц ще държи.А за къртенето то е ясно.
Пукнатини се получават и когато се прекали с цимента в мазилката.
Бетоновите части бяха намазани с бетон-контакт, но поради "организационни проблеми", той престоя около половин година докато стигнем до полагането на самата мазилка. Непосредственно преди полагането "майстора" направи шприц!
VLADO66 - майстор
Ами като изчука подкожушеното виж с една шпакла дали шприца е хванал за основата-малко ме съмнява.
Шприца е хванал за основата а явно мазилката не е хванала за шприца!
jekasus - майстор
"Шприца" с какъв материал е правен? Освен готовите мазилки да си купувал цимент и пясък? или с тази готова мазилка е правено? И преди да се хвърли материала върху "шприца" трябва да се мокри за по-добра адхезия.
Чаро - Акълия
Поне си ги говорим "на боб", аз хвърлям моя боб на бетонконтакт Боро и приключвам с тая тема :lol:
chapara - майстор
:?
Последна промяна от chapara на пет мар 15, 2013 3:42 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
И когато има дебели участъци не е желателно , особено за слаби мазачи, да нанасят целия хастар от един път! За къртенето е ясно. Но вероятно има добавян цимент към готовата мазилка. Незнанието е голям порок. Наскоро видях с очите си, как към готова замазка от бетонов възел се добавя гипс и се пребърква с вода :shock: Попитах ги каква е идеята-ами да стягало по бързо :shock: :-D :? :toimonster:
  • 1
  • 2

Тема "Напукана варово-цимевтова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: