Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
alexiva - специалист
Здравейте,
искам да си вградя водомерите в шахтата където са щранговете/сега са външни/. Стената е зидана с гипсови блокчета и мисля да направя отвор под мивката, но се притеснявам да не съборя зида, защото ще е в основата , а цялата тежест е там. Моля за съвет как да го направя. Има ли опасност стената да падне? Блокчетата са с размери 64 дължина на 50 височина. Мисля да изрежа 45 см от дължината на едното блокче и 15 от другото. Височината на отвора мисля да е 30 см. и да оставя 5 см от основата на блокчето, после отвора и над него ще останат 29 см от блокчето. Все едно да изреза едно П. По същия начин и от другото блокче. Или пък да се вкара някакъв щурц, но лично аз не знам как. Помогнете моля! Благодаря! Стената на шахтата е дълга 250 см. но все пак се тревожа.
Rumen Iankov - специалист
Може да се изреже отвор .Няма опасност да падне стената.Ако искаш виж тука http://rumen1972.snimka.bg/daily/stamboliyiski-2.722229 едно друго решение за водомерите.
alexiva - специалист
Мислех и върху този вариант,над моноблока, но реших,че по-добре да е долу където е щранга фи110, да може да се ремонтира нещо през отвора, ако не дай боже се наложи. А вариант с щурч има ли? Как се вмъква в стената?
Rumen Iankov - специалист
Дай някакви снимки
chapara - майстор
Режи без да се притесняваш. Единсвения проблем който е хубаво да се огледа е от падане на предмети в шахтата , които могат да счупят водомерите ти, като примерно ако комшията вземе да прави и той отвор отгоре и падне парче тухла или нещо тежко.
alexiva - специалист
Още не съм направил отвора, но сега се оказа,че ще сменят и щранговете и отворите стават два, като единия ще е широк 50 см, а другия 60 см. Това направо си е половината дължина на стената и то в основата. Плюс това трябва да си сменям и хоризонталните тръби и да се вкопаят, като са с изолация/ канала трябва да е 3.5 см/ от общо 8 см дебелина на стената и вече сериозно се тревожа, че стената ще падне. Дайте съвет как да я укрепя ако може или направо да я сваля контролирано и да се зида нова. Мерси!

Тема "Отвор в основата на зид?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: