Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
какво ви е мнението за тази баня:

Изображение

На мене ми допада и ме интересува какви са предимствата и недостатъците? Как може да се постигне желания ефект? Каква боя трябва да използвам за да може да се мие и подържа по-лесно?

Поздрави,
Веселин

Прикачен файл

20120812_192755.jpg
20120812_192755.jpg (90.53 KиБ) Видяна 2585 пъти
igt - специалист
Аз в тази баня виждам доста плочки.
Разгледай сайтове за душкабини, там има изображения на монжаж и върху ламиниран паркет.
Идеята ми е стените да са без плочки, иначе под и душкабината ще имат... все пак до тях винаги ще има вода, но стените извън душ кабината няма да е много проблемно според мен и няма да се мокрят много, или поне не-често. Въпроса е дали ще има конденз, мухъл и т.н.

Поздрави,
Веселин
EDI - майстор
Тая баня на снимката хич не ми се нрави от гледна точка на вентилацията.Парата ще отива горе и като гледам, няма какво да я изкара вън.Трябва и идеално проветрение или принудителна аспирация на парата.
VLADO66 - майстор
olstream написа:
Идеята ми е стените да са без плочки, иначе под и душкабината ще имат... все пак до тях винаги ще има вода, но стените извън душ кабината няма да е много проблемно според мен и няма да се мокрят много, или поне не-често. Въпроса е дали ще има конденз, мухъл и т.н.

Поздрави,
Веселин
Да,ще има конденз и мухъл който трябва да се чисти.За боята-ако не искаш всяка година да боядисваш трябва да избереш някаква здрава боя/иде ми наум на епоксидна основа/,но това са гланцови бои на които им личи и най-малката неравност,така че основата трябва да е като огледало.Другото което ми идва наум е да изпердашиш цялата баня с Изомраз :roll:
crez - майстор
Акрилни тапети за баня и решаваш проблема без боя. http://www.google.bg/images?hl=bg&q=%D1 ... d=0CCEQsAQ
С тапети също е вариант, да. Иначе за вентилацията, идеята ми е душкабината да е цяла - до тавана (или може би с малка бетонна стеничка от тавана до горния край на вратата), а вентилацията да си е поне с 2 вентилатора в душ кабината, които да дърпат парата, т.е. почти да не излиза.. като цяло ми се иска нещо по-нестандартно..

Тема "Баня без плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: