• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте колеги, преди един месец започнах дългочаквания ремонт на моята баня. След голямо отлагане и нерви най-на края му се видя края... Но (защо винаги трябва да има едно НО) когато се стигна до поседната стъпка - фугирането, греда! Плочките ми са тъмно лилави с отенаци на кафяво (абе доста спрецифични) и както повечето от вас знаят е почти невъзможно да се намери такъв цвят фугираща смес! От две седмици търся пуст лилав фугин но уви, няма във нито един магазин и на нито един производител!!! Та въпроса ми е как мога и изобщо възможно и е да се оцвети бял фугин към тъмно лилав? Какво е най-добре да направя по въпроса... Да го оцветявам, да фугирам с бял и да го боядиша отгоре ии какво?!

П.П. Пробвах да оцветя мако бял фугин в магазин за латекс със тамошните цветитеи за оцветяване на бял латекс, резултата беше близък до необходимия, но за целта бяха нужни 5 вида оцветител... Което според мен все някак влияе на самия фугин... Също така намерих един фугин цвят шоколад който леко се доближава до нужния цвят но не съвсем... Някакви съвети и идей?! Ще бъда адски благодарен!
VLADO66 - майстор
Не оцветявай с оцветител за латекс, а намери най близкия по цвят фугин.Теразид имат такива изчанчени цветове.
Ами всъщнст и те нямат нужния цвят... За сега цвета който се доближава най-много до нужния е Шоколад на Церезит... Май ще мацам с него пък каквото излезе... Все пак по-късно ще кача една две снимки за да се види за какво иде реч :)
chapara - майстор
Ей тези марка имат лилав:

Изображение

Ето го лилавото им - фугирано :wink:

Изображение
Фугата на пода изглежда много добре! Аз обаче не мога да намеря този цвят в сайта на фирмата... Намирам само цвета Виолет, който изглежда доста по светъл от този който се вижда на снимката. Също така не съм я засичал тази марка по магазините...
chapara - майстор
http://www.mapei.com/public/BG/menu/Bro ... 0GB_st.pdf

Tука се вижда адреса в дясно долу. Да цвета е виолет :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CS_2wPWuBqg[/youtube]
Ок, мерси за съветите! Последно питане - въпросния виолетов цвят в реалност по ли е тъмен от колкото изгежда по каталог? Дефакто на снимката изглежда по-тъмен...

П.П. Окончателно отхвърляме всякакво боядисване на фугина с оцветители!
Последна промяна от Badazz на вт юни 25, 2013 10:57 am, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Badazz написа:
Ок, мерси за съветите! Последно питане - въпросния виолетов цвят в реалност по ли е тъмен от колкото изгежда по каталог? Дефакто на снимката изглежда по-тъмен...

Не е изсъхнал. По принцип при намокряне става по тъмен, какъвто и импрегнатор да слагаш. Всичко е въпрос на проби. Можеш и да го смесваш с една и съща марка фугопълнители, примерно с черно, но много малко :wink:
Значи, ако взема същата марка черен фугин и смеся малко вътре, цвета ще стане по-тъмен... Така ли да разбрам? Ами ако към шоколада който вече имам добавя лилаво дали ще стане? Защото както казах цвета е доста наситен и вътре се забелязва както лилаво така и кафяво и може би малко синьо...
chapara - майстор
Въпрос на опити :wink: , но ако някога се налага кърпеж по една или друга причина, няма докарване на цвета. за това се работи по каталога :wink: Иначе всичко става. Навремето в "Боро" съм поръчвал цвят, но 20 кг. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Оцветяване на фугин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: