Здравейте колеги, преди един месец започнах дългочаквания ремонт на моята баня. След голямо отлагане и нерви най-на края му се видя края... Но (защо винаги трябва да има едно НО) когато се стигна до поседната стъпка - фугирането, греда! Плочките ми са тъмно лилави с отенаци на кафяво (абе доста спрецифични) и както повечето от вас знаят е почти невъзможно да се намери такъв цвят фугираща смес! От две седмици търся пуст лилав фугин но уви, няма във нито един магазин и на нито един производител!!! Та въпроса ми е как мога и изобщо възможно и е да се оцвети бял фугин към тъмно лилав? Какво е най-добре да направя по въпроса... Да го оцветявам, да фугирам с бял и да го боядиша отгоре ии какво?!
П.П. Пробвах да оцветя мако бял фугин в магазин за латекс със тамошните цветитеи за оцветяване на бял латекс, резултата беше близък до необходимия, но за целта бяха нужни 5 вида оцветител... Което според мен все някак влияе на самия фугин... Също така намерих един фугин цвят шоколад който леко се доближава до нужния цвят но не съвсем... Някакви съвети и идей?! Ще бъда адски благодарен!
П.П. Пробвах да оцветя мако бял фугин в магазин за латекс със тамошните цветитеи за оцветяване на бял латекс, резултата беше близък до необходимия, но за целта бяха нужни 5 вида оцветител... Което според мен все някак влияе на самия фугин... Също така намерих един фугин цвят шоколад който леко се доближава до нужния цвят но не съвсем... Някакви съвети и идей?! Ще бъда адски благодарен!