Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте и добре заварили във Форума!
Имам нужда от помощ! Преди около 3 седмици на съседа от долу му наводних банята. Тръбата беше спукана и Ниагарският водопад се изливаше при него с пълна сила. Мисля, че се беше прояла от содата, която сипвах при запушването(няколко дена по-рано). Викнах един познат техник и смених канала от сифона до каменина + канала за мивката. Дотук добре. Големият теч спря, но продължаваше да му мокри стената в стаята до банята. Днес разбихме и открихме цялата каменинова тръба при мен и при него. Оказа се, че има малка дупка на каменина при мен - точно над муфата, също така и замазката на муфата беше сдала багажа и явно е връщало вода и от там. Уплътнихме муфата с някакъв силикон интересен такъв намерихме и утре трябва да го дооправя, че има още малко за запълване :lol: .
По съвет на тоз моя познат запълнихме прозореца м/у мен и съседа ми с пяна. Мислех да викна друг познат майстор, ама жена му го била напускала в момента, че да ходи в Дубай и нещо не се свързах с него и тъй като другите ще ми вземат доста пари, който няма да имам скоро, май ще трябва сам да я правя тая баня. Идеята е да я закрепя, докато дойдат по светли времена( например след няколко месеца) и имам пари за подови плочки.
Ето и въпросите ми към момента:
1. Силикона дали ще уплътни муфата добре така че да не тече
Прикачен файл:
01.jpg
Прикачен файл:
02.jpg
2. Дупката я маза със силикон и и сложи отгоре пвц тръба - здраво ли е
Прикачен файл:
04.jpg
Прикачен файл:
05.jpg
3. Какво да купя и в какво съотношение
4. Сифона и тръбите са замазвани с теракол, дали може да пропуска вода от там
5. тръбата на мивката аз я замазвах с една част вар, 2 части сив цимент, 4 части пясък и 200 гр водно стъкло - дали ще пропуска там съдейки по снимките. Или по-скоро, колко ще издържи, че като гледам не съм направил нищо особено.
Прикачен файл:
20130627_223158.jpg
Ако има нещо друго, не се притеснявайте да ми обяснявате като на идиот :rolleyes: :-D .
mladkal - майстор
Здравей колега.
Его ги едно съвсем илюстративно и примерно решение. Бюджетно и набързо скалъпено от мен. Вярно е ПВЦ върху ПВЦ, Между ПВЦ-то и каменина в твоя случай можеш да положиш правилно лепило и нарочно изработено гумено уплътнение. Обилното обмазване със лепило и силикон ще са от полза. Предварителното формоване на ПВЦ детайла по релефа на каменина ще спомогне. За целта пистолет горещ въздух. Надявам се да си проследил идеята и мисълта ми. Ако съм се изразил неясно (щото е наъбързо) питай и ще бъда по-детайлен.
Поздрави и успех!
Младен - Стара Загора

Прикачен файл

traba lepka.jpg
traba lepka.jpg (67.07 KиБ) Видяна 2346 пъти
Благодаря за бързия отговор Младене!
Може би не съм обяснил правилно или достатъчно обстойно. При мен е направено така, както и на снимката, която си дал за пример. Намазахме тръбата със сликон, навсякъде около дупката и стегнахме пвц-то с обръчи като твоите, там не мисля, че ще има проблем. Въпросът ми е по-скоро с каква смес да затворя дупката в пода, за да мога да си използвам банята. Не е нужно да е красиво, а само да върши работа за няколко месеца.
Поздрави.
VLADO66 - майстор
Изрязваш пяната под нивото на пода най-малко 3-4 см.,взимаш мозайка четворка и разбъркваш с цимент 1:1.а може и с теракол/по-добре/ защото е хубаво да сложиш в кофата в която бъркащ 50гр водно стъкло.Технологията е следната.:Смесваш и разбъркваш мозайката и цимента/лепилото/ след което оставяш да втаса за 10мин. И разбъркваш пак при което слагаш водното стъкло/да не люснеш повече че ускорява свързването/Там където ще се полага мозайката трябва да е много добре измито.Ако ти остане водно стъкло можеш да намажеш където ти видят очите след съответното почистване на повърхността и изсъхване на тапата с мозайка.
Здравей и на тебе Владо!
Имам някаква мозайка, но не знам дали ще ми свърши работа. Ето и снимка, за да ми каже някой.
Прикачен файл:
20130628_080710.jpg
Теракола трябва ли да го смесвам с пясък или само чист теракол и мозайка? За водното стъкло няма да прекалявам. Научих си урока вече :roll: .
И последното, което ме притеснява. Как да заравня мозайката после, така че да не стърчат камъните? Чувал съм, че се прави с някакви специални камъни.
Поздрави.
VLADO66 - майстор
Без пясък,малко ти е едричка мозаиката ма става като нямаш друга.Заглаждаш с мистрията-нали ще слагаш някой ден плочки.След като приключиш всичко трябва да обмажеш около тръбата със силикон.
VLADO66 написа:
След като приключиш всичко трябва да обмажеш около тръбата със силикон.
Pyrvo se izvinqvam za latinicata, no pisha ot telefona. Samo tova ne razbrah kak iskash da q izmaja sys silikona. imash predvid da q zatvorq dupkata i nagore li? Misleh si da izchakam den dva tri i da izmaja s terakol nagore. syshto da pitam i dali moga da fugiram dolu coklite pri poda sys sanitaren silikon? Prosto za vseki sluchai...

Тема "Изграждане на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: