Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
icemans - специалист
Както може би става ясно от заглавието на темата, сложих един ъглов корниз в банята, подобен на този, но както и се опасявах преди това - провисва в самия ъгъл. Вярно е, че не беше много скъп (под 20лв.), но се чудя ако бях купил по-скъп дали нямаше да е така. Държачите на които се захваща са пластмасови. Дайте някой съвет как да го изправя - дали да хващам някаква планка за тавана да държи самия ъгъл, дали да стягам държачите по някакъв начин или да купувам друг корниз
EDI - майстор
Окачване за тавана.Рано или късно, каквото и да сложиш, ще провисне от конзолите.
icemans - специалист
Еми да ако го захвана за тавана ще трябва и пердето да е 2 части, но си мисля още за някакво по-добро укрепване на самите тръби към конзолите дали няма да помогне...........
VLADO66 - майстор
icemans написа:
Еми да ако го захвана за тавана ще трябва и пердето да е 2 части, но си мисля още за някакво по-добро укрепване на самите тръби към конзолите дали няма да помогне...........
Не
chapara - майстор
icemans написа:
Ако се замислиш пердето може да и от една част :wink: , като се отваря от към стените(та) :cool:
рашкета - специалист
chapara написа:
icemans написа:
Ако се замислиш пердето може да и от една част :wink: , като се отваря от към стените(та) :cool:
Именно.Това е най-правилния начин.
icemans - специалист
chapara написа:
За това и аз се сетих, но на жената нещо не й допада ама нека стигнем до там и ще го мислим. Днес гледах някакви ъглови корнизи които се предлагат комплект с едно синджирче което се захваща за тавана и държи ъгъла......... Сега трябва да мисля за някакъв такъв вариант може би.
Gadnyara - специалист
http://www.praktiker-online.bg/product/ ... banya.html
Такъв тип корниз ползваме ежедневно три години без никакво провисване. Профилът е правоъгълен със заоблени ръбове....по друг начин казано 0-образен.
Както при повечето аксесоари, крепежите от комплекта не стават за монтаж. Първоначално бях решил да ги ползвам, но като се закачи двойно перде дюбелите излизаха от отворите. Както споменах, след окончателен монтаж с подходящи дюбели и винтове, три години не е мръднал.
icemans - специалист
И моят е на същия производител, с тази разлика че ъгълът си е ъгъл - не е така "дъга". Планките са хванати достатъчно здраво за стената и то с дюбелите от комплекта. Провисването не е от излизането им от стената, а от самите държачи.

Тема "Ъглво корниз за баня - провисва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: