Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Mitbull - специалист
Здравейте!

Какъв е правилният начин за направата на под върху пръст. Аз мисля, че след като се изгради отходната канализация, трябва да се сложи арматурна скара, и да се залее с бетон. После пясъчно-циментова замазка с която да се даде и наклона към сифона, и накрая плочките. Ако е така, ще са нужни месец и половина #-o. Има ли някакъв по-бърз вариант? Например пясъчно-циментова замазка направо върху пръстта, евентъално с арматура :? Или някакъв сух под? Става въпрос за баня, помещението е 3х3м.
ПС: Или пък, мога ли да лепя плочки направо върху бетона?
VLADO66 - майстор
Върху пръстта нахвърляй около 5см.филц за отделяне на пръстта от пода,зренаж и изравняване.Направи канализацията и постави 5см.XPS.Над него армировка и замазка с наклони.
рашкета - специалист
Булкааааааааа каква е тая баня 9 квадрата????????????
И никакви месеци не ти трябват.Всичко описано ще стане за седмица максимум.
Stefan_62 - майстор
Здравейте, майстори. За да не отварям нова тема реших да използвам тази на колегата с надежда за вашето компетентно мнение. Та значи става въпрос за направата на под в банята подобен с този на колегата. Преди месец започнах строеж на баня и тоалетна на село в и момента съм на груб строеж, но вече предстои да започна ВИК-то. Ето за какво става на въпрос:Изображение
В момента отдолу е пръст, но понеже в ляво под основата съм пуснал тръба на около 5-10см./под основата/ през която да мине ПВЦ тръбата Ф-110 ще трябва да направя канал /под сегашното ниво, може би около 10-15см. дълбок/ в който да положа тръбите от тоалетната чиния, мивката и сифон. Ясно е, че ще положа пясък в канала под тръбите, ще се спази наклона, но дайте идея след това как да процедирам. Идеята ми е след полагането на тръбите да ги засипя с пясък докато се покрият, отгоре пръст/ за да заровя канала/, подравняване на терена, след това пак фракция или пясък, отгоре около 5см. стириопор, армировка и около 5см. бетон /върхо който впоследствие ще се лепи теракот/. Ако смятате, че идеята ми е грешна и имате някъкви други идеи или съвети ще съм ви благодарен да ги споделите. Мога да викна майстори да свършат тази работа, но искам да си го направя сам/ а досега не съм правил канализация/ и ако се получи после да се кефя на майсторлъка си :lol: . Благодаря ви предварително. :drinkers:
VLADO66 - майстор
В цялата картинка която си описал пръстта трябва да липсва.От снимката като гледам май си нялял без да правиш основа-демек отгоре на терена,което е грешка и цялата конструкция ще се килне :|
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
В цялата картинка която си описал пръстта трябва да липсва.От снимката като гледам май си нялял без да правиш основа-демек отгоре на терена,което е грешка и цялата конструкция ще се килне :|
От равнината на пръста надолу основата влиза 60см. и на горе още 30см. плюс арматура и камък. Мисля, че не би трябвало да килне, а и са изляти колони впоследствие/от тази снимка не се вижда/м/у къщата и стените на банята където се допират. Само за информация в тези основи ми влязоха 6 бъркала бетон/12 торби цимент по 25кг. + 18 колички баластра/, добре, че беше бетонобъркачката :lol: :? :lol:
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
А-а-а,добре :)
Дай някоя идея за това дето питах :? :drinkers:
VLADO66 - майстор
Засипи си канала само с пясък,а отгоре филц,XPS и армирана замазка с наклони към сифона.Не е лошо да боднеш в бетона отстрани фусове през 20см да задържи армировката и замазката
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Засипи си канала само с пясък,а отгоре филц,XPS и армирана замазка с наклони към сифона.Не е лошо да боднеш в бетона отстрани фусове през 20см да задържи армировката и замазката
Благодаря за отговора, значи горе долу както го мислех. Това за фусовете го зная, но просто не го коментирах в предният пост, винаги пускам и прихващам основната арматура за тях/ когато изливах подове в стаите и коридора/. Благодаря :drinkers:

Тема "Под върху пръст?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: