Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Insomnia - специалист
Здравейте.
Как се прави хидроизолация около лентов сифон? За обикновените сифони се продават квадратни парчета в които се изрязва отвор и се нахлузва около сифона. Под и над това парче се маже с хидроизолация. Как стоят обаче нещата с лентовите сифони? Не видях някъде да се продават такива маншони по 1 метър. Идват ми идеи за използване на лента за ъгли или накаква мрежа, но дали така се прави?
jekasus - майстор
А какъв е сифона? Щото разликата е, както от совалка до каруца.
Insomnia - специалист
Като някои от първите 8 на тази картинка http://www.aco.bg/showerdrain_line.html
jekasus - майстор
Ако от същия модел - този плат го заместваш с хидролента(покрай сифона) геотекстил, мрежа за хидроизолация, дори чершафи от естествен памук стават за тая работа :-D Силикона го заместваш с полиуретанова паста(салам).
Това всичко ако искаш да стане, както трябва за хидроизолация.

http://www.youtube.com/watch?v=6Q8yTNJ1zsA
Insomnia - специалист
Това за силикона не го разбрах. Имаш предвид да сложа полиоретанова паста между сифона и вече залепените плочки ? т.е да фугирам с полиуретанова паста около лентовият сифон?
jekasus - майстор
Insomnia написа:
Това за силикона не го разбрах.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 1zsA&t=208 За това говоря.
Insomnia - специалист
Ясно. Лепя хидроизолационната мрежа с полиуретанова паста за 'платната' на лентовия сифон. А каква полиуретанова паста да използвам? Хидроизолацията уж ще бъде Mapelastic. Другия въпрос който ме интересува е : Фугата м/у сифона и плочките с какво се фугира ? На клипчето е със силикон. Обаче тука навсякъде във форума се казва че се фугира само със фугираща маса. Фугиращата маса ще хване ли за металната част на сифона ?
chapara - майстор
Insomnia написа:
Ясно. Лепя хидроизолационната мрежа с полиуретанова паста за 'платната' на лентовия сифон. А каква полиуретанова паста да използвам?

Изображение

Изображение

Хидроизолацията уж ще бъде Mapelastic. Другия въпрос който ме интересува е : Фугата м/у сифона и плочките с какво се фугира ? На клипчето е със силикон. Обаче тука навсякъде във форума се казва че се фугира само със фугираща маса. Фугиращата маса ще хване ли за металната част на сифона ?

Ще хване

Изображение

Изображение
, но ако искаш може и със силикон
Insomnia - специалист
Много благодаря за отговорите. Значи да обобщя всичко до момента. Ако греша, поправете ме.

1.Хидроизолацията ще е Mаpelastic
2.Измитам и обезпрашавам пода, после минавам с прахосмукачка
3.Намокрям основата яко с пулверизатор
4.Минавам първа ръка с хидроизолацията, като не мажа в/у 'платната' на лентовия сифон.
5.Лепя по всека страна на лентовия сифон хидроизолациаонна лента, като 50 % от лентата лежи в/у 'платното' на сифона, а 50 % лежат в/у току що нанесената хидроизолация. Частта от лентата която лежи в/у 'платното' на лентовия сифон я залепям за него със полиуретанова паста SikaBond. Мажа хидроизолация в/у цялата лента за да стане едно цяло със останалата хидроизолация(слой 1).
6. чакам 4 часа и полагам втори пласт хидроизолация в/у първията пласт.
7. чакам 3-4 дена да изсъхне.
8. Лепя плочки с 1,5 мм фуга
9. Около лентовия сифон фугирам с предложената фуга на Mapei

по-нагоре съм изтървал хидроизолационната лента за ъглите, но ще сложа :)

Имам ли пропуски ?
chapara - майстор
Скачай в ЛЮТЕНИЦАТА :wink:

Тема "Хидроизолация на лентов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: