Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, четох, че и други са имали подобен на моя проблем,но така и не прочетох как са се справили с него. Става въпрос за коридорите ни, 2 на брой, които са със светло бежов теракот и същия цвят фугин.Обаче този фугин е постоянно замърсен, почти черен и от търкане и чистене вече на места се е изтъркал и е останало на цимент.Такава грозна работа се е получила, че и след основен ремонт на апартамента ми изкарва очите, ужасно е! Желанието ми е да направя фугите тъмни, тъмно кафяви,тъмно сиви, все ми е едно вече, само да са тъмни!!! Пробвахме да изчегъртаме стария фугин с отверка,с шило, с макетно ножче, но коридорите не са малки и нищо не се получава, само къртовски труд и същата грозотия. Изчегъртахме 2-3 квадрата и се отказахме... фугирахме си ги пак със същия светъл фугин. И така, надявам се на вашите мнения как и с какво да боядисаме гадните фуги, ако е възможно!
П.П. Четох в друг форум, че можело да се оцветят с нещо и отгоре да се импрегнират, от там ми дойде идеята! Ама не е обяснено по-подробно, а публикацията е много стара!
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?t=16190 като нанесеш новата фуга я минаваш две ръце с една художническа четчица Фугафикс
VLADO66 написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=16190 като нанесеш новата фуга я минаваш две ръце с една художническа четчица Фугафикс
Имаш предвид да ги изтъркаме всички с това ножче и да ги фугираме наново ли? И тогава с Фугофикс?
VLADO66 - майстор
Да,и префугирай с по- тъмна фуга.
Благодаря за съвета!
Да, ама няма кой да се наеме с тази работа. Мъжа ми отказва категорично след предния път, а аз съм в деветия месец! :finga:
Сега попаднах на това: http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=1
Дано някой има мнение за него! [-o< [-o< [-o<
chapara - майстор
Ето нещо по обещаващо, само иска търпение :wink: , малък саблен трион със съответното прикачно. В Щатите изчистих километри фуга, като плочките бяха 10/10 см.

Изображение

Изображение

Изображение

Това са другите две нужни неща за в кьошетата.

Изображение

С това поти не се получава, ако не си Шварценегер

Изображение
Брей, сериозна работа е това :) Благодаря за информацията, ама ще ми се размине :)

Тема "Боядисване/ смяна на цвета на стара фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: