Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
silllveto - Майсторица
Месец след като поръчахме огледалото най-сетне е готово. Да, ама кой да се сети, че при поръчка отзад няма приспособление(не знам как се казва) за закачване към стената. Прегледах целия раздел и не намерих подобна тема. За това искам да попитам кой е най-препоръчителният метод за поставяне?
Благодаря :)
Time2Burn - специалист
много зависи, трябва да го снимаш май. Ако е най - обикновено огледало съм виждак да го лепят със монтажен кит
Spokoiniq - майстор
Има специален силикон за огледала, който не влияе на амалгамата отзад.Има и подобен на монтажното лепило силикон(бежов, на цвят същия), също подходящ да не си прецакаш покритието.слагат се на няколко(колкото повече-по-добре) малки "кюфтенца" или по-дебели капки и подсигуряваш приплъзването с двойнолепяща лепенка на 3М, дебела.Ако ползваш прозрачния силикон и огледалото е тежко-повече двойна лепенка, аз слагам предварително приготвени летвички между мивката и огледалото, защото ми се случи оригинален комплект двойни лепки на Scotch(а те са измислили технологията все пак) да поддаде и огледало 1.00/0.85 се свлече до мивката.Оттогава само с 3М!Скоро ползвах лепилото, подобно на Bizon за огледала,от Бриколаж го бях взел, след 5 мин стегна добре, надявам се че италианците дето са го произвели си държат на думата че не ебава амалгамата.хареса ми че стегна по-бързо от силиконите.
masterval - майстор
Щом е поръчково, бих направил следното.
Правя му цял обков от алуминий, според цвета на банята може да бъде прахово боядисан, в обкова отзад има две дупки и т.н.
Поне моето купешко огледало е така, според мен и да ти се наложи да го сваляш, няма да загине безвъзвратно, както след лепене.
rulom - модератор
Ако е само огледало и е с голям размер, има едни комплекти скоби за огледала, долните две са неподвижни, а горните две са с пружинки, за по-лесно поставяне.Така се казват и са в кутийка комплекта.
silllveto - Майсторица
Благодаря на всички за отговорите. :)
Огледалото е 50/80см, нарисувано с песъкосруйка по краищата така че обковът отпада (поръчахме го в работилницата на Кристиян Нейко)
Като се лепи не остава ли малък луфт зад него? :?
Мисля да послушам Рулом, макар и не най-естетичния вариант, но пък не се налага да се дупчи и може да се сваля.
masterval - майстор
Стига, бе, Силветто, те са толкова грозни :shock:
silllveto - Майсторица
Ами тия мъничките дето ги слагат на някои витирини?
Снимах го, ама нещо не ми се блутуутва компа...
silllveto - Майсторица
Ето снимка. Обикновено огледало. Нещо не ми се връзва мн на плочките, но така е като се избира по картинка :roll: В момента е облегнато на мивката, щото по здравословни причини мъжът ми още не го е монтирал.

Прикачен файл

17122008150.jpg
17122008150.jpg (13.88 KиБ) Видяна 16614 пъти
masterval - майстор
Просто е задължително да се рамкира, за да изглежда като огледало, а не като неясно отражение на стените.
Няма смисъл да пускам снимка на моето огледало, ти и сама усещаш, че твоето се "губи" въпреки размерите си.
Ако искаш да пробваш нещо направи следното. Лепни временно един кант отгоре му от изолирбанд или нещо друго и тогава ще видиш разликата.

Тема "Огледало - монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: