• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Днес се срещнах с майстора за плочките и той донесе една хидроизолация на Терезид за баните. Аз бях останал с впечатлението, че тя се маже и за 2-3 дни изсъхва и може да се почват плочките, но той ми казва че се маже през 1 ден и след втория слой се чака 15 дни преди да се сложат плочките. Някой ползвал ли е хидроизолации на Терезид - добри ли са (аз се бях насочил към Церезит, но той вече беше взел баките) и толкова ли е наинстина технологичното време за съхнене?
VLADO66 - майстор
По технология над 7 дни,причината е че на повърхността се образува филм който забавя съхненето в дълбочина.Иначе като качество са аналогични.
А дали сега като е по-топло ще може да се мине с период на съхнене над 7 дни, но под дадените от производителя 15? Всъщност как точно се разбира дали е напълно изсъхнало?
VLADO66 - майстор
Стандартно е при 20гр,сега може и да изсъхне по-бързо.Може да провериш някъде нависоко където пласта е по-дебел с нокът или нещо остро да обелиш леко.
jekasus - майстор
Това за 15 дена, се отнася за бетона, демек след изливането на бетон, трябва да се и
зчака 15 дена за да изъхне преди да се полага отгоре хидроизолация :-D Малко гадно е написано препоръката.
Замазката също трябва да се изчака няколко дена, зависи от времето.
Благодаря за отговорите.

Само едно уточнение за процедурата преди стигане на лепенето на самите плочки. Значи първо има да се изкърти и инсталира един лентов сифон. След къртенето ще се сложи нова замазка около него, тя ще трябва да изсъхне 1-2 дни, след това 2 слоя хидроизолация Терезид GT-11 през 12 часа един от друг, 7 дни съхнене и сме готови за лепило и плочки. Правилно ли разбирам техническия процес като времетраене?
jekasus - майстор
Никакви 7 дена, чакаш след последния слой хидро 12 часа и мяташ плочките. Това нещо е тънкослойно и съхне бързо, ако не лепне никъде, значи е готова за плочките.
Чети указания за полагане и обработка - http://terazid.com/images/content/128/t ... 20gt11.pdf
Замазката - слагаш парче найлон и на сутринта, ако няма конденз под найлона,значи замазката е готова за хидрото.
chapara - майстор
Майстора ти определено има друг обект :lol:
nikolaytatarov - специалист
Четох за хидроизолацията на серезид че след 4 часа може да се лепи ,добра ли е да я копувам,а и лентата за ъглите също.?
chapara - майстор
nikolaytatarov написа:
Четох за хидроизолацията на серезид че след 4 часа може да се лепи ,добра ли е да я копувам,а и лентата за ъглите също.?
На 99% всяка хидроизолация е добра :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация - време за съхнене?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: