Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
evgor - напреднал
Здравейте.Тепърва ми предстои да започна банята в една къща.Банята никога не е ползвана и е измазана само с хоросанова мазилка.Въпросът ми е дали и с какво да измажа банята,преди да и направя хидроизолация?Намислил съм да е шпакловам с циментово лепило с мрежа и да е дюбелирам,тъй като не знам колко здраво е хванал хоросана.На вид е добре,не се рони,но ако сложа мрежа с циментово лепило/шпакловка мисля че ще стане по-здраво.Спрал съм се на Баумит Дуоконтакт,добре ли е?После мисля да е хидроизолирам със Ceresit CL 51 или SikaTop Seal-107 Elastic.Обаче няма да имам възможност тази година да и сложа плочки,ще има ли проблем да седи зимата само на хидроизолацията?Общо взето тва са ми въпросите,приемам всякакви идеи и съвети,тъй като досега не съм се занимавал,фаянса обае ще бъде правен от майстор.Слагам и малко снимки на банята,да се добие представа.Поздрави

Прикачен файл

DSC00689.JPG
DSC00689.JPG (51 KиБ) Видяна 3424 пъти

Прикачен файл

DSC00688.JPG
DSC00688.JPG (67.48 KиБ) Видяна 3424 пъти

Прикачен файл

DSC00687.JPG
DSC00687.JPG (70.15 KиБ) Видяна 3424 пъти
VLADO66 - майстор
Ако мазилката е зрава/не чука на кухо/ не е нужна гимнастиката с мрежата и дюбелите.И двете хидроизолации са добри и няма проблем да зимуват не само една зима.Преди полагането на хидрото трябва да се проверят стените с нивел и мастар дали са равни и под отвес.Ако ще работи майстор е най-добре наклоните на пода той да си ти направи и чак след това да се прави хидроизолация.
chapara - майстор
Поддържам мнението на Владо :wink:

Тема "Измазване на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: