Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
wanderer - специалист
здравейте колеги!
наскоро ми предстои монтиране на лентов сифон в банята, и имам няколко въпроса. тъй като сифона е без водобранна пола, мога ли да използвам около сифона полиестерния воал, предлаган при хидроизолирането с изомакс и акрофлекс? хидроизолацията на която съм се спрял е MAPEI aqua defence. колко е технологичното време за изсъхване на подовата замазка преди самото хидроизолиране? (нямам възможност да измервам влажността). изчетох доста по темата, но тъй като ще имам въпроси относно позиционирането на самия сифон, а вероятно и други, реших да пусна нова тема.
благодаря прадварително
dokobg - специалист
Моят сифон го свързаха с канализацията след което направихме замазката до долният му ръб. След около 10 дни хидроизолирах с Хидрозол беше около 30 лв мисля, на две ръце като омазах добре около сифона до горният ръб от външната страна. След два дни налепихме плочките и положихме фигираща смес на Церезит. Притесняваше ме, че ще спука фугиращата смес около сифона, но тази двукомпонентна хидроизолация беше хванала добри около сифона и на него, съответно няма проблем и с фугата. Следващият месец стават три години откакто е направено всичко и засега няма проблем и се надявам да е така. Ако използваш по-добра химия мисля, че ефекта ще е още по-добър.

Изображение

Тема "хидроизолация и лентов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: