• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iskar - напреднал
Сложих в банята вана която се използува за душ а на пода няма нужда от сифон.Пода е гладък без наклон и винаги сух.Сифона загрозява пода
налага се да има наклон,които също не изглежда добре.Така е в цяла
сев. Америка. Така го направих и много ми харесва.
А сега имам един въпрос.Взех отделен панел за ваната опитах се да го режа но не ства.Има ли начин
да се изрязва по място без да се напуква
EDI - майстор
Дано не се наводниш.А как я миете банята.
jekasus - майстор
EDI написа:
А как я миете банята.
С парцала :-D , в Русия също не слагат сифони и там да наводниш съседа е нормално нещо :-D
naB4o - специалист
Относно миенето. В САЩ, (бил съм 2 пъти там) банята си е ваната със сифона и преграда, я стъклена, я корниз и т.н. или кабина, всичко друго в помещението: мивка, тоалетна, тоалетка, шкаф си е един вид "сухо" помещение, дори си има и килим на много места. А ваната и другите работи, си ги мият, както ние тук, цялата баня. Другото което е, че нямат бойлери, а са на централно, и няма риск, да ти протече бойлера. Извинявам се за офтопика.
R.A.D.A - специалист
Във всички страни в които съм била в немско -говорящата част на Европа( включвам и Белгия) също нямат сифон извън потдушовото пространство или ваната :rolleyes: най-интересното е , че на много места нямат и преграден п-араван на ваната или поне дори най-обикновенна завеса
chapara - майстор
С капронов конец :wink: ,или реотан, както се режат букви от стиропор :wink:
Тани - модератор
iskar написа:
А сега имам един въпрос.Взех отделен панел за ваната опитах се да го режа но не ства.Има ли начин
От какъв материал е панела? Ако е от "акрил" рязането става с ъглошлайф с тънък диск, а по-финото дооформяне с диск за шлайфане или пила. Внимавай обаче до къде режеш, защото чупките по краищата на панела са за увеличаване на здравината! Ако ги отрежеш, може да се наложи да подсилиш панела отдолу за да не се огъва лесно!

EDI написа:
Дано не се наводниш.А как я миете банята.

Еди , а как си миеш плочките в коридора или кухнята или хола или където въобще имаш плочки :wink:

Лично аз слагам сифон навсякъде където може да протече. Дори ПОД пералнята. Но гледам да са скрити и да не се виждат, а са само "аварийни" Когато си правя ремонт в банята, ще сложа само един сифон под коритото на душкабината, или зад моноблока, че жената обича да го облива с вода.
nikolson - майстор
iskar написа:
Та какъв материал е панелът?
iskar - напреднал
nikolson написа:
iskar написа:
Та какъв материал е панелът?

Ами незнам какъв е материала.Опитах с ножица за ламарина но се пука като стъкло
  • 1
  • 2

Тема "Баня без сифон на пода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: