Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stereofonix - специалист
Здравейте. Започнах преди около месец строителството на баня. Сега съм на етап монтиране на дограма. Днеска монтирах врата и след това прозореца 51х50 см като на етапа слагане на стъклопакета се видях в леко затруднение. Затроднението е : Как се закрепва стъклопакета след като лайсните прекпреващи стъклопакета са твърде малки ( какво в ноя случай) и немогат да се огънат. Моля за малко съдеиствие

Изображение

Изображение
VLADO66 - майстор
Пъхаш стъклодържача в двата края,по средата ще се образува корем и набиваш внимателно с гумен чук.
stereofonix - специалист
Това с корема се получава с прозорци от 80-100см нагоре, тъйкато стъклодържача може да се огъне а тука не може. Говорим за стъклодържач с размери 40-на см :(
stiv1961 - майстор
Прерязваш една от щипките по средата/ някъде където няма много да се вижда/ и ги щракаш последователно. Последно слагаш прерязаната щипка. После може да маскираш със санитарен силикон.
маречков - специалист
Скоро ми се наложи същата процедура.
Та вземаш пистолета за горещ въздух и стопляш шипката, но не до степен да я стопиш или деформираш. Примерно на около 50 - 60 градуса и веднага набиваш на крилото. При мен прозореца беше кафяв, но това е без значение в случая.
рашкета - специалист
Прерязване.Зад дръжката ако може.Не съм дограмаджия ама така съм виждал, че правят спецовете.
velsi - Почетен майстор
Четиридесет сантиметра стъклодържател може да се вкара без допълнителни интервенции. Трудно, но може. За по-лесно може да го напънеш на коляно да се поизкриви и като стане на дъга, тогава го поставяш. Може също да се нареже частта, която влиза в канала за по лесно огъване. Ето така:

Прикачен файл

darjatel.JPG
darjatel.JPG (6.97 KиБ) Видяна 2711 пъти
koleto84 - специалист
Прави се както е казал Velsi. :partyman:
Такива цялостни прерязвания се правят на нестандартни прозорци и най-често
на аломиний.
stiv1961 - майстор
koleto84 написа:
Прави се както е казал Velsi. :partyman:
Такива цялостни прерязвания се правят на нестандартни прозорци и най-често
на алУминий.
Велси е дал едно от решенията, пробвай на ,,Хам,ст,,ър" щипката да видиш как се огъва

Тема "Проблем с монтирането на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: