• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
hristov1 - специалист
Прикачен файл:
Без име.png
Без име.png (16.19 KиБ) Видяна 3956 пъти
Здравейте банята ми е много стара и съм решил да я направя мисля да и направя изолация от фибран да я измажа и да оставя на майсторите да ми сложат плочките само но имам проблем със стените входната стена на която е врата е малко по диагонал няма прав ъгъл и се чудя как да я изправя сега ще чака една схемичка и ще чакам съвети :)))
hristov1 - специалист
С червен цвят съм отбелязал кривата стена ако се изправя май ще стане много грозно около касата на вратата смятам че ще стане криво.
ZEDYCUS - майстор
Ако няма да слагаш душкабина в този ъгъл, мисля че няма нужда да оправяш ъгъла. Първата и единствена баня, която правих я оставих така идеално крива. :lol:
В ляво ъгъла се вижда.

Изображение
nikolovvd - майстор
Искаш ли да видиш крива баня с форма на трапец?
jekasus - майстор
Прав ъгъл в банята трябва само за вана, а модата на душкабини с акрилово корито е минала отдавно...
hristov1 - специалист
Здравейте, благодаря за отговорите.Няма да слагам душ кабина ще има само стъклен параван който да разделя душа от шкафа.
Имам и няколко въпроса относно изолацията с фибрана.
Идеята ми е следната:
1)Къртя плочките и грундирвам
2)правя мазилка която що годе да изправи стената
-Каква да е мазилката? Мисля си да е от цимент пясък и може би теракол да ги смеся за да стане здраво.
3)Грундирване и залепване на фибран(3см) + дюбели
4)Шпакловка с лепило шпакловка + мрежа
5)И вече евентуално ако има нужда да направя някъква хидроизолация за да нямам след време ядове с фибрана.
6)Лепене на плочките :)
Моля за съвети и критики поздрави :)
Фитилчо - майстор
Виж Чапара как прави долу душ кабините - съвет от мен :wink: :wink:
chapara - майстор
И каква е идеята на фибрана :?
hristov1 - специалист
Ами банята се па пада на външна стена и става голям ледник зимата искам да има изолация а за тавана ще извикам майсторите да го направят от гипскартон с някъква изолация и ще сложа луни това ми е идеята :)
А мога и да сложа фибран само на външната стена така ще спестя пари и няма да ми се свие банята.Поздрави. :)
chapara - майстор
hristov1 написа:
Ами банята се па пада на външна стена и става голям ледник зимата искам да има изолация а за тавана ще извикам майсторите да го направят от гипскартон с някъква изолация и ще сложа луни това ми е идеята :)
А мога и да сложа фибран само на външната стена така ще спестя пари и няма да ми се свие банята.Поздрави. :)
По скоро само на външната стена, но мажеш изолацията с бетонконтакт, анкерираш метална армираща мрежа и измазваш 3-4 см. мазилка :wink: На тавана в банята без вата или с пароизолация, но с луните ще я пробиеш :wink: .
  • 1
  • 2

Тема "Крива стена в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: