Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Kondor1 - специалист
Предполагам в тоалетната може да се сипва от ония препарати за отпушване на мивки? Все още нямам сериозен проблем, но от няколко седмици се чува странен звук след пускане на водата. Първо всичко е нормално, но 1-2 сек по-късно се чува едно всмукване (някъде надолу по тръбите) както обикновено става в мивките при окончателно "скриване" на водата. Подозирам, че е започнало да се натрупва боклук и да се стеснява прохода и оттам става тоя звуков ефект. Чудя се препаратът как би действал, след като или ще стои в чинията или ще замине по трасето, а при мивките престоява няколко часа в сифона докато разтваря боклуците.
Lisko - майстор
Едно време в моя кенеф се отлагаше варовик (с лайнян цвят). Цветът според мен не беше директна функция на лайна, но създаваше такова впечатление, а това е достатъчно изнервящо.
Лекувах го със солна киселина. Тва което е за мивки то атакува най-вече косми и мазнини. Но в твоя кенеф надали е от това. Да не би някой презерватив да е заседнал ? Или по-дебелшка хартия ?
prascho - майстор
Lisko написа:
Да не би някой презерватив да е заседнал ?
:-D
VLADO66 - майстор
Със сигурност този шум е от вакуум,т.е. има някъде запушване на канализационния отдушник.
Kondor1 - специалист
Lisko написа:
Или по-дебелшка хартия ?
За хартия като казваш щях да питам като допълнение по въпроса. Има си кош за хартията, но отделни парчета редовно заминават през дупката. Все съм мислел, че за съвсем малки количества не може да е проблем - тя хартията почти се разпада само като се намокри, какво остава и струята да я блъсне отгоре. Обаче един ВиК майстор беше ми казвал, че примерно меката връзка на WC, ако се натика по-навътре в дебелата тръба се получава ръб отвътре и по него почват да се закачат и трупат боклуци, които идват отгоре. Ако има някакъв подобен ръб по-надолу по трасето тия парчета хартия може да са започнали да правят запушване. Не знам обичайният "материал" дали е по-безопасен за натрупване от хартията... Надявам се все има някакъв препарат, който ако се изсипе в канала ще се задържи в стеснението и ще разгради поне частично наслагванията. От препаратите за мивки обаче знам, че много зле се отразяват на меките връзки - направо се пробиват и разпадат. Ако се наложи ще се смени меката връзка на WC, но важното да не станат поражения някъде по-надолу.

Тема "WC & течност/прах за отпушване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: