Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SEV - специалист
След ремонта в банята реши да сложа някакъв отоплителен уред.Разглеждайки в интернет попаднах на доста марки и още толкова "противоречиви" цени.Общо взето съм се спрял на http://www.diplomat.bg/bg/product/venti ... 60-26.html и на това http://konvektori.bg/adax/za-banya-2/vl ... -6kvm.html .Защо е такава разликата в цената?По описанието им разбрах,че едното е ел.духалка за баня а другото конвектор.Някой би ли ми обяснил какъв е принципа им на работа,предимства недостатъци.

Мерси в аванс.
VLADO66 - майстор
Горния линк е на една красиво оформена китайска духалка която ще работи около две години.Адакса разчита на естествена конвекция и като изпълнение е в пъти по качествен.
batvenko - специалист
Конвекторите са абсолютно безшумни и работят на принципа на естествена конвекция на въздуха. Не знам колко квадрата ти е банята и колко е студена зимно време, но преди време за проба сложих един AIRELEC 500W в банята - поддържаше около 26 градуса, но трябваше да работи постоянно, което за мен не е изгодно и не е необходимо. След това монтирах духалка на "Дипломат" 2kW - стопляше за 5-10 мин, но тук неприятното е завихрянето на въздуха и ако духа право в теб не е никак комфортно /тя пък бързо умря - разтопи й се пластмасовата решетка отпред - ходи на ремонт и пак същото... та бързо я отписах/ .
Така, че ако искаш бързо и за кратко отопление сложи по-мощен конвектор, но при този вариант може да не ти хареса цената.
EDI - майстор
Има и електрически лири за баня, може и тях на погледнеш.
SEV - специалист
EDI написа:
Не знаех че има,дали зимата ще постопли банята,да не е само да се сушат хавлиите?
Фитилчо - майстор
SEV написа:
EDI написа:
Не знаех че има,дали зимата ще постопли банята,да не е само да се сушат хавлиите?
Аз съм се прял на този вариант.

Лирата ще си я напоравя сам от неръждавейка(заради дизайна, иначе са евтини)

Нагреватели има от 15 до 150 паунда , съответно с регулация, без регулация, от 100 до 1000 вата според нуждите , с програмируем термостат за време и дни от седмицата ....

Лирата се пълни с антифриз, навива се нагревателя и се приключва.

Адакс-а от 400 вата е слаба ракия, имай го предвид. Зависи и как е изорирана банята де.

Изображение
SEV - специалист
За българските конвектор за баня-TESY какво ще кажете?Банята ми е около 3.3 квадратни метра и висока около 2.5 метра.
SEV - специалист
В крайна сметка закупих това- http://konvektori.bg/adax/za-banya-2/vl ... -6kvm.html .След монтажа първите ми впечатления са:
*изключително безшумен
*много красив външен вид
*много бързо стопля миниатюрната баня
Последна промяна от SEV на пет май 02, 2014 7:15 am, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Гламокса действително е хубав и насочва топлия въздух напред което е добре.
Фитилчо - майстор
Дизайнерската лира е много по красива и можеш да я покриваш с хавлий, да съхнат !
За тея пари щеше да вземеш или да си направиш страхотна лира според мен

Тема "Отопление за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: