Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте майстори :)
Налага ми се да префугирам подовете в целия апартамент, поради познатото на всички некадърни майстори - фугите са изронени, на места не е изчистено добре лепилото за плочките, плитки фуги пълни с мизерия и т.н. Преди време префугирах банята, но не изчистих старата фуга докрай и се изрони отново. Реших почивните дни да изчистя фугите по подовете (и в бокса и коридора, освен в банята), като си взех нож за чистене на фуги с карбидено покритие - започна едно търкане няколко часа, но с минимален резулта за отделеното време. Доста четох из форума, а и в други, но нито едно практическо решение на проблема ми не намерих, освен Dremel с поставка за него и накрайник за фуги, но ми идват малко в повече 300-400лв да ги дам в момента. Ще ми предложите майстори, но мисля да се справя и аз, защото са поставяли плочките двама различни "майстори" с почти еднакъв краен резултат. Искам да ги изчистя в дълбочина, за да може да хване добре и да не се налага да го правя отново, след това за самото фугиране има достатъчно информация. Благодаря предварително на всички, които ми предложат решение или адкватен съвет
turbocharged - специалист
Да те разочаровам че освен с механично стъргане не става с друго. Няма химикал който да ти свърши работа. Ако фугите са добри обаче са изцапани с строителен материал или друга мизерия има химикали. Ножчето за фуги което си купил е правилния инструмент според мен. Наистина става много трудно и бавно. Търпение и упорство му е майката. Скептичен съм към тази фрезичка за фуги за Дремел. Дори и парите да не те притесняваха щеше да се затъпи след 5 плочки. Това ми се струва подходящо обаче пак е 370 лв. плюс 65 лв. за карбиден нож. http://www.hobby.store.bg/search?srchst ... %2F9&sin=1 Едва ли ще намериш "майстор". Това е задача за която ще ги е срам да ти обявят цена която да устройва и двете страни.
Не съм си и помисля за химия, а и аз към такъв тип инструмент съм се насочил, но в нисък клас, защото няма да го използва интензивно. Ел. инструментите които съм купувал до сега са на Budget марката на Praktiker и съм доволен, а и са евтини :) но такъв не съм виждал на тази марка. Сега остава въпроса с какви характеристики да е - обороти, мощност, ъгъл на осциация. Ще трябва да прочета по форумите
prascho - майстор
Питай 'Chapara' за инструмент. В някоя тема пеше пуснал една снимка от САЩ. Макар, че ако става въпрос за фуги към 90-100 квадрата аз лично бих си взел по-добър инструмент. Средна работа. Да не се окаже, че даваш едни 100лв и нищо няма да свършиш.
VLADO66 - майстор
Ако фугата е достатъчно широка https://www.youtube.com/watch?v=dCTM5tQHr0A Има мулти на райдер по 65лв. но не знам читав ли е.Ето и друга възможност http://www.onlinemashini.bg/brand/graph ... lni-ma6ini
prascho - майстор
Основата в клипчето каменна вата ли е :?

Аз като местих тръбите на бойлера в кенефа трябваше да счупя 2-3 плочки и не станата по показаната в клипа схема. Видях, че ножчето наранява финната керамична фаска на плочките и първо ги счупих, а след това махнах фугина.

Може би гресът е по-усточив при махане на фугин.....
На клипчето изглежда доста лесно, но не разбирам какъв е диска и това ъглошлайф ли е? При мен фугите са неравномерни - на места широки, а на други почти ги няма :?: некадърна работа. Плочките имат фаска, но ако се налоши ще я изпиля където е необходимо - незнам дали е добра идея, но нямам особен избор, ако искам да стане право и равномерно. Някой знае ли каква с каква широчина изпилват тези накрайници? Квадратурата не е голяма 20-30 горе долу. И аз предпочитам по-качествен инструмент, но при положение, че ще го ползвам 2-3пъти в годината за по няколко часа няма смисъл да влагам много пари и без това са кът :)
VLADO66 - майстор
Не е флекс, а инструмента от линка който съм ти дал/не същия де/.Като отстраниш футата в дълбочина,останалото лесно се маха.

Тема "Префугиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: