Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ozimen - специалист
На обекта на който работя ми предлагат да обурудвам санитарията.Проблема е при мивките -10броя ,трябва да се монтират върху предстенна обшивка от гипскартон,като няма заложени монтажни планки зад картона.Кухината е 5см. а след това има стена от итонг 15см. дебелина.Давайте варианти,че класическите комплекти за монтаж не стават итрябва друго ,но сигурно решение.Варианта със шпилки през стената отпада веднага а и химическия анкер,поради високата му цена и заради това ,че не съм работил с такъв.
root666 - специалист
Имах същата задача, стандартните комплекти за закрепване не вършат работа. Използвах 20 см винтове за дурво с дюбели, главата им е като болт. Разликата при мен беше, че отзад стената беше бетонна шайба.

Изображение

Изображение

Изображение
ozimen - специалист
Това става но за единични бройки,тъй като един човек трябва да държи мивката 10-15мин.,докато другия е залегнал отдолу и завива болтовете на това трудно място.
chapara - майстор
Купи си на метър шпилки, заостряш и навиваш ,после режеш ненужното ,после сначалье и так дале :wink: :roll:
ozimen - специалист
Чапи,имаш предвид да завивам шпилката направо в итонга?Ако става здраво,това е добър вариант. :prayer: :prost:
Spokoiniq - майстор
Не, в газобетон само резбата няма да лови.Не разбрах защо не става с шпилки през стената?
jekasus - майстор
В Практикер има комплекти за монтаж на мивки на този принцип Изображение, клещи за тях ги купи от някъде другаде, там ще са скъпи.
рашкета - специалист
Джеки по-сериозно де, ще поставяме мивки не аксесоари.
Чапар и аз не разбрах как тая шпилка ще се захване в итонга????
jekasus - майстор
Напълно съм сериозен, не падат :lol:, чакам поне една от 15 броя да се потроши. Ако не греша комплекта е на FISCHER. Утре вечер ще ги цъкна с телефона.
chapara - майстор
Е ,ясно че с дюбел :lol: :roll:,завиваш го да подхване резбата от вън ,бой с чука и мамата в пробитата вече дупка,с две гайки,на контра почваш да навиваш докат затегне,и на там малко творчество :wink:

Тема "Монтаж на мивка върху гипскартон.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: