• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
brum - майстор
Писна ми да сменям връзките между слушалката и батерията. И от 5, и от 10, и от 15 лева - все тая. В един момент се разплете "оплетката" и после се пука маркуча вътре.

Търся съвет за мека връзка която да няма тия проблеми.

Бях на скоро в Бали - там имат хитро решение. Меката връзка не е с хромирана метална оплетка, а е сребрист на цвят маркуч. На него няма какво да му се разплете :) . Обаче и налягането им е доста по-ниско. Може би към 1-2 бара. Гледам ги тия връзки по китайските сайтове - дават им 8 до 10 бара. На картинката по-долу се вижда за какво става дума. Обаче не съм срещал такава тук май ...

Другото което си мисля, но не съм сигурен дали ще помогне е редуктор за налягането. Някой дето да смъква на 1.5 бара (като за капково напояване). Ама не знам как ще му се отрази по-високата температура на водата. Пък и не знам да има компактни такива метални на 1/2.

Някакви съвети да ми дадете?

Прикачен файл

hose.jpg
hose.jpg (51.43 KиБ) Видяна 4145 пъти
VLADO66 - майстор
Ползвал съм подобен със същите надежди и си останах само с тях :lol: По цените разбирам че си си купувал шлаух с единична оплетка.Трябва да си вземеш с двойна на Видима като този http://siko.bg/shlauh-v964951aa-hrom-dv ... 200sm.html Ще изкара доста повече :)
jorkataG - специалист
Колега тоя редуктор на налягането се слага на входа на бойлера не на изхода
brum - майстор
Бойлер няма, топлофикация играе :) . А т'ва за двойната оплетка - даже не бях виждал такъв, но ще се разгледам :) .
sspoko - специалист
Ползвам такава връзка от 3 години никакви забележки, бойлера е със стандартния клапан дето си върви с него слушалката е от тези с многото варианти на струята /китайска/
chapara - майстор
Има значение и дължината. От както си взех един 2 м. се приключи със смяната-преди 5 години :wink:
batvenko - специалист
chapara написа:
Има значение и дължината. От както си взех един 2 м. се приключи със смяната-преди 5 години :wink:
+1 И аз от както я смених с 2 м се родих.
kozl - майстор
VLADO66 написа:
Ползвал съм подобен със същите надежди и си останах само с тях :lol: По цените разбирам че си си купувал шлаух с единична оплетка.Трябва да си вземеш с двойна на Видима като този http://siko.bg/shlauh-v964951aa-hrom-dv ... 200sm.html Ще изкара доста повече :)
Подкрепям за Видима. Въпреки, че на моят на видима изтърва бронята към захващането на главата към слушалката. Внимателно я разглобих, отрязах крайче от бронята и спукания вътре маркуч и пак я сглобих и така вече втора година и три от преди това. Иначе това ми е втори Видимски комплект "слушалка" с маркуч откак навремето си купих комплект смесител с подвижен душ на Видима, а смених няколко гъвкави връзки евтинджоси, докато пак си взех на Видима. Вътре маркуча е бял и се е поодървил и не е с оплетка. Бронята е неръждавейка и тя удържа налягането. Скапе ли се бронята и маркуча се пука. Пробвах да сменя маркуча, но оригиналния е доста тънък и не намерих подходящ за да сглобя към накрайника с резбата та за това пак ползвах одървения оригинал.
Броните са спирално навити и е важно как за защипани лентите, защото най-честата повреда е рзплитане на спиралата при прегъване или в началото към накрайника.
strelec - специалист
brum написа:
Писна ми да сменям връзките между слушалката и батерията. И от 5, и от 10, и от 15 лева - все тая. В един момент се разплете "оплетката" и после се пука маркуча вътре.

Търся съвет за мека връзка която да няма тия проблеми.

Бях на скоро в Бали - там имат хитро решение. Меката връзка не е с хромирана метална оплетка, а е сребрист на цвят маркуч. На него няма какво да му се разплете :) . Обаче и налягането им е доста по-ниско. Може би към 1-2 бара. Гледам ги тия връзки по китайските сайтове - дават им 8 до 10 бара. На картинката по-долу се вижда за какво става дума. Обаче не съм срещал такава тук май ...

Другото което си мисля, но не съм сигурен дали ще помогне е редуктор за налягането. Някой дето да смъква на 1.5 бара (като за капково напояване). Ама не знам как ще му се отрази по-високата температура на водата. Пък и не знам да има компактни такива метални на 1/2.

Някакви съвети да ми дадете?
Привет, колега!
Аз ползвам от години подобен, само че е бял на цвят. Взех го от Карфур в Пловдив. Цената му бе около 8 лв. Идеален е, а не както тези със спиралите. Има армировка като маркучите за поливане, гъвкав е. С 2 думи - доволен съм!
kozl - майстор
И на тези Ахилесовата пета им е в снадката с накрайника. Пък налягането на което е подложен маркуча зависи както от налягането във водопровода, така и от типа на "слушалката". Колкото по-голямо е съпротивлението в дюзите на "слушалката", толкова по - натоварен е маркуча под налягане. Даже има такива като моя, освен че превключват през различни дюзи спират и струята и тогава налягането в маркуча е максимално = на това на водопровода.
  • 1
  • 2

Тема "Читава мека връзка за душ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: