Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
enean - напреднал
Здравейте,
Не мога да намеря информация на каква височина да сложа горното шкафче за баня.
Долното го монтирах на 0,85 м. мивка от готов под, но не мога да определя височината за горното шкавче. Някъде четох че се слага на 1,45м от готов под, но реших най-добре да попитам.
chapara - майстор
И все пак зависи от ръста на живущите :wink:
king82 - специалист
Шкафчето има ли огледало? Моето съм го монтирал, така че средата на огледалото да се пада на нивото на очите(за човек висок около 175см.). Така всеки от нисък до....висок се чувстват комфортно пред огледалото. Освен това като отворя да взема нещо, всичко ми е пред очите, а не да се протягам нагоре.
enean - напреднал
Има огледало - височината му е (съвпада с шкафа) 60 височина / 50 ширина
chapara - майстор
Най-ръстовия състезател трябва да се вижда комфортно в горния край на огледалото, другите като порастнат :wink: За горни шкафове на баня няма стандарт. За долен и за тези в кухня има.

1.Баня долен 80-85 см.
2. Кухня долен 85-90 см.
3. Кукня горен(долен ръб) 150 см.

:wink:
enean - напреднал
Дилемата е огромна, голямо чудене пада, слагам го някак си, защото съм сигурен че както и да го сложа жената все няма да е доволна 8-[
Това е детската баня, но ще я ползваме всички първоначално поне до пролетта, защото другата баня е неизползваема.
Аз съм 1,76м, жена ми е 1,67, синът ми е 1,10 (6 годинки), имам и две близначета на 10 месеца, всички да са ми живи и здрави растат прогресивно :).
Кажете ми на каква височина да сложа това пусто шкафче/огледало че да е удобно за всички?
Стиви - специалист
Горния край на огледалото да е 5см. по-високо от най-високия човек в къщата! Другите ще пораснат :lol: За това е добре да се избират по-високи шкафчета/огледала, за да са удобни на максимален брой ползватели :wink: При по-голяма височина на шкафа е възможно при спазването на гореописаната формула, долния край да пречи за нормалното ползване на батерията на мивката. В такъв случай се взима на предвид долния край на шкафа, ако ще горния край да стане възможен за ползване от Майкъл Джордан :yawinkle:

Тема "Височина на горно шкафче за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: