Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
anrum - помощник
Здравейте,
правя основен ремонт на баня, която е доста малка и с кофти разпределение.
Обединих двете помещения баня и тоалетна, за да може поне малко да се разшири.

Много основен въпрос ми е мога ли да преместя тоалетната от едно място на друго, прилагам и схемата?
Има две противоречиви мнения и не знам кой да послушам.

От една страна е майстора, който ще лепи плочките - който казва, че няма проблем стига да се спазва определен % наклон. На същото мнение са и дизайнерите от магазина, от който ще си взимам фаянса.

От друга е специалист водопроводчик, който ще ми подменя всички тръби - според него при посочените размери би трябвало да се вдигне отходната тръба на 40см от пода?!!, съответно да вдигна нивото на пода и пак би имало предпоставки за запушване заради хоризонталното оттичане и 2-те чупки които се получават.

Логичното е да се доверя на водопроводчика, но много ми се иска да направя въпросното местене, много по-добре ще се използва пространството.

Моля ви дайте съвети [-o<

Прикачен файл

bath_.jpg
схема на банята
bath_.jpg (27.97 KиБ) Видяна 7544 пъти
Andri01 - майстор
Говорим за тръбата 110мм нали,не за канализацията? Ако отходната тръба е в дясно/ при старото място/ ,наистина ще ти трябва повдигане на пода. Наклона на тази тръба трябва да е мин. около 2гр.,за да не се запушва.А и с тези чупки-става проблематично! Правих наскоро нещо подобно ,но на много по малко разстояние. Така,че водопроводчика е прав
anrum - помощник
Да, местене т.е удължаване на отходната тръба на тоалетната от червената точка, където е централната канализация до желаното място в синьо.
Чупките ли са най-големия проблем?
Може ли да се намери някакво решение или да се примиря с неудобното разположение? :(
galin56 - специалист
Отходния щранг за мръсната вода ти е там където пише WC сега ли? И там ти е било тоалетната. Ти си избил стената и сега искаш да закараш отходната тръба в банята в другия край на 3 метра, в които и чупки. Не знам, питай някой специалист водопроводчик. На мен ми е много любопитно да го видя реализирано, как ще скриеш тръбата без да стане супер грозно, ще къртиш ли, как ще направиш наклона за да не ти стоят лай..... в чинията и да не искат да "потънат". Абе вкарваш се в ебати филма. Мивка се мести лесно, ама тоалетна чиния не толкова.
Andri01 - майстор
Не сетих да питам: това апартамент ли е? Ако е къща и долния етаж е твой-помисли за вързване на новата тръба в щранга там.
anrum - помощник
Апартамент е, стара кооперация тухла.
Отходния щранг за мръсната вода е там където пише "WC сега" и там беше позиционирана тоалетната.
chapara - майстор
Невъзможни неща по принцип няма. Колко дебела е замазката на пода? До каква височина си склонен да повдигнеш пода? Смени майстора!!! :-D Тука се иска добър майстор, а не човек с лепачка в ръце. Трябва обаче да се преработи щранга вертикалния. :wink: Разклонителя да бъде максимално ниско. Тоалетна с долно оттичане. Точен ,на ръба, наклон. Чупките изпълнени с дъги, а не с колена! Сифона да е в частта близо до щранга, така че замазката под чинията да е високо(всеки милиметър е важен. В старите кооперации дюшеметата са на 15 см. от плочата + 5 см. повдигане имаш да играеш в 20 см.диапазон :wink: С едве думи ще имаш 3,5 % наклон, ако предположенията са ми вярни :wink: Иска се и майсторски мерак донякъде :wink:
anrum - помощник
Е на теория няма невъзможни неща, ама в един момент трябва да се види на каква цена идва и дали си заслужава жертвите :)
Това което не ми харесва на настоящото разположение е, че ако се запази при къпане ще има пръскане към шкафа и няма възможност за параван, предвид малките размери на помещението.
Ако се разместят то душ частта би била по-отделена ако се премести на мястото на WC сега, но все така малка.

Щранга (ако това наричате разклонението на големия отходен канал) в момента е на минимално ниво до пода, по-надолу не може - ще трябва да се разбива плочата.
Тоалетната вече е закупена, май е с хоризонтално оттичане, защото е такава за закачане на стена.
chapara - майстор
anrum написа:
Е на теория няма невъзможни неща, ама в един момент трябва да се види на каква цена идва и дали си заслужава жертвите :)
Това което не ми харесва на настоящото разположение е, че ако се запази при къпане ще има пръскане към шкафа и няма възможност за параван, предвид малките размери на помещението.
Ако се разместят то душ частта би била по-отделена ако се премести на мястото на WC сега, но все така малка.

Щранга (ако това наричате разклонението на големия отходен канал) в момента е на минимално ниво до пода, по-надолу не може - ще трябва да се разбива плочата.
Тоалетната вече е закупена, май е с хоризонтално оттичане, защото е такава за закачане на стена.
Кефа цена няма :-D :wink: Щранга е точно това, но като казвам преработка, значи без кътрене няма как да стане. Тоалетната е вероятно за структура, а при нея отводняването може да се насочи навсякъде :wink: и надолу вкл.Не е ясно и коя врата ще остане за ползване? Ето една подобна на вашата баня като решение:
Изображение
В дясно, без да е местено нищо, с преработка на щранга обаче:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Тема "Преместване на тоалетна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: