• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Сузи - специалист
Как да се преборя с мухъла е банята ? Особено в ъглите по тавана ?
fbr - майстор
Изолация, изолация и пак изолация. Мухъла е изсъхнала кондензирала вода, която се получава при попадане на водни пари на студени повърхности.
phantom_ - специалист
Също така има един доста ефективен препарат SAVO,ако няма да правиш изолация скоро :wink: .
Стиви - специалист
Вентилатор за баня :yawinkle:
EDI - майстор
Вентилация, вентилация и пак вентилация :-D
fbr - майстор
EDI написа:
Вентилация, вентилация и пак вентилация
Е да ама, при -10 градуса (обичайни условия за поява на конденз) при вентилация отиват много парички във въздуха.
EDI - майстор
Като се комбинират нещата, сметката излиза :partyman: .Въпроса е дали ще му е лесна направата на изолацията в конкретния случай и какви са в общи линии характеристиките на банята - външни стени, наличие на прозорци, отдушници и други такива..Моята баня в къщата, където живея, има една външна стена, няма външна изолация, /от към комшиите е/, но има ал. джам 60Х60, който си е почти винаги отворен.Жената го затваря докато се пличка, но после го отваря и така си стои зяпнал.Никакви проблеми няма с мухъла.
Valkooooo - специалист
Аз борих мухъла със "Savo" . Уникален препарат е. Толкова много се беше наслоил - след две пръскания го разкарах. После шпакловах . Боядисах с латекс , монтирах си вентилатор. И за сега съм доволен :).
P.s. банята има външна стена граничеща с асансьора, всички останали са вътрешни; няма прозорец
galin56 - специалист
Плочки до тавана, а под тавана окачен таван с пластмасовите пана. Купуваш и един по-як вентилатор(най-добре с датчик за влага) за отдушника, пробиваш вратата и слагаш вентилационна решетка(това при условие, че банята е херметизирана(дано знаеш какво значи, че не ми се обяснява)).
След тези процедури няма да видиш никога мухъл в банята ти. Така съм го направил в жилището, което купих. Вярно не съм се нанесъл още, но не вярвам да имам проблеми с мухъл.
Pooh - майстор
galin56 написа:
Плочки до тавана, а под тавана окачен таван с пластмасовите пана. Купуваш и един по-як вентилатор(най-добре с датчик за влага) за отдушника, пробиваш вратата и слагаш вентилационна решетка(това при условие, че банята е херметизирана(дано знаеш какво значи, че не ми се обяснява)).
След тези процедури няма да видиш никога мухъл в банята ти. Така съм го направил в жилището, което купих. Вярно не съм се нанесъл още, но не вярвам да имам проблеми с мухъл.
Дали има разлика между "няма да видиш никога" и "не вярвам"? :?
Умирам си за такива ТВЪРДИ позиции, на база ... надеждата за по-добър резултат ... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как да се преборя с мухъла е банята ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: