Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте МАЙСТОРИ,
Едно въпросче може ли?
Искам да си запазя дървения таван на банята да ми кажете дали е вазможно,като се има предвид следното:
Къщата е с гредоред, изцяло с червен чам.
nivi7876 написа:
Здравейте МАЙСТОРИ,
Едно въпросче може ли?
Искам да си запазя дървения таван на банята да ми кажете дали е вазможно,като се има предвид следното:
Къщата е с гредоред, изцяло с червен чам.
Помощ Помощ СПЕШНО Е
Възможно ли е това и ,ако да с какви материали да се обработи дървото за да се скрият тези фуги на тавана и между тавана и гредите ,и с какви материали да си обработи след това за да не просмуква(допуска влага) самото дърво?
Ако това Ви се струва много трудно осъществимо(невъзможно) какво според Вас да направя в този случай с какви материали да се работи за да се скрие гредореда на тавана и необходимо ли е да се обработи пак с
някакъв препарат преди да се направи новия таван.
Благодаря Ви предварително за отеленото време за ме ще бъде чест да се възползвам от вашите съвети.
velsi - Почетен майстор
Ако банята има прозорец, откъдето ефективно да се проветрява, мисля че не е проблем тавана да е от дърво. Каква е височината на тавана?
Да има прозорец, но ме притеснява гредореда все пак трябва по някакъв начин да се изолира парата, влагата. Водата винаги си намира пътя нали така ,а между гредите и дъските има фуги ,както и между дъските от които е направен тавана (пода на горния етаж) .
А височината на помещението си е нормална 2,5м най- много да е 2,8м.,но нали ще се сложат плочки отдолу мисля да слагам вана и така.Май започнах да се разобеждавам сам???
Предложиха ми да се направи с добре обработена дървена ламперия (имрегнирана) тех.термин ,но с какъв лак !??? :?:
velsi - Почетен майстор
Бях писал някъде, ще ти кажа пак: моята баня е в къща с гредоред, а тавана е най-обикновен фазер, закован в гредите и боядисан с блажна боя. Тази баня се ползва интензивно вече 15 години и няма нито мухъл, нито някакви други проблеми. Има прозорче, което след къпане се отваря.

Тема "таван за баня 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: