Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
droper - напреднал
Здравейте!
Предстои ми изграждане на баня - малка - 3кв.м. с мивка, моноблок и душ в нея.
Проблема: на втория етаж - на къща 60ти набор. т.е. не искам по никакъв начин да наранявам плочата (да я пробивам и дълбая).

Искам да има сифон в къпалното помещение (взех си рогов) с цел нивото на банята да се повдигне възможно най-малко.
Моноблока ще е с хоризонтално оттичане.
Идеята ми е да направя връзките на обратните води извън самата баня...

Сега въпроса ми е:
Мога ли да пусна тръбите ф50 по плочата (с наклон 1.5градус разбира се), да избия дупка ф50 във външната стена и да изведа тръбата (ф50 вън) и после спрямо нивото на моноблока да избия друга дупка във външната стена Ф110 чрез която да захраня моноблока?

Ще стане така, че погледнато отвън ще се вижда най-горе: едно коляно Ф110 гледащо надолу, после тетка Ф110хФ50хФ110. и вече надолу тръба Ф110 заминаваща за канализацията.

Търсих във форума, но не открих някаква принципна схема на обратната вода... Нужна ми я скица (чертеж) вертикално позиционирана, по която да се ръководя.

Надявам се става ясно какво се опитвам да обесня.
jekasus - майстор
Какво има под това помещение?
droper - напреднал
Под това помещение е салонът - и там не мога да пипам нищо :). Гледах, консултирах се - утре се надявам да успея да пусна тръбите и ще кача снимка за удобрение.
droper - напреднал
Здравейте.
Ето какви ги свърших. Според вас добре ли е?
Малко завъртяно ми дойде с тази козирка отпред - но като цяло мисля добре се получи. Над втората УТКА Ф110 ще сложа тапа за сега. Сложих Утка, а не Дъга с цел да включа и водостока на къщата към системата един ден. Той се намира точно над тръбата. Да не ми улива плочките като завали...

https://www.dropbox.com/s/z789a5su7lzwh ... 5.21-2.jpg
https://www.dropbox.com/s/rt1wv3nb35h2d ... .10.28.jpg
Andri01 - майстор
Сложи "ревизия" в долния край. Добре е станало,ще скриеш тръбите при измазването предполагам?
droper - напреднал
Като казваш долния край имаш предвид най-долу на тръбата Ф110 или под втората утка? - Хич не ми хрумна... Ще сложа, благодаря.

Иначе за изолацията - да. Ще крия тръбата отзад. Ако дойде по-дебело, ще се мисли някаква декорация, но със сигурност ще се крие.

И да питам друго. Понеже сега слагам вътре тръбите. Остана да сложа обратната вода за мивката. Според вас на какво разтояние от кота нула да оставя отвора. В другата баня е на 43см. от пода, но тя е при заварено положение. Има ли някакъв стандарт за височина на отвор, който да спазя?

Кота нула ми се явява горния край на сифона. Пуснал съм си нивото по стените и т.н.
Andri01 - майстор
Ревизията е направи на около 100мм. от нивото на плочките / където тръбата вече влиза под настилката/.Но виж и нея да я покриеш някакси.
bagera1 - специалист
Тръбите над козирката можеш да ги скриеш с едни мини покривче с керемиди :-D

Тема "Пускане на обратна вода в нова баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: