Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Предстои ми да купя бойлер със серпентина за село. Тъй като няма да се използва толкова често, мисля да е с емайлиран водосъдържател. Колебая се между "Дипломат" на Елдоминвест и бойлерите на "Матев". А вие какво мислите!? Благодаря ви!
Osiris - специалист
имам един на дипломат работи добре но нещо от време на време терморелето се побърква или заграва прекалено или въобще не загрява 4 години казана не се е спукал но има време ше видим
Благодаря за информацията за бойлера "Дипломат"!
sanig - специалист
Дано не съм закъсняла, но сега видях темата.Преди да купим нашия бойлер питах във фирмата по подръжка и ремонт коя от двете марки, защото и аз бях пред същата дилема.Отговориха ,че ако е със серпентина по добре Дипломат и то емайлиран, а не неръждавйка
а ако е обикновен - на Матев
velsi - Почетен майстор
А не ти ли казаха поне защо? Неръждавейка според мене е винаги по-добре, ако цената не е проблем. Не схващам каква връзка има това със серпентината и каква е логиката. Може би става въпрос за конкретни модели и тяхното качество? :?
Тани - модератор
Велси, сигурно заради електролизата , която ще разяде серпентината след време!
velsi - Почетен майстор
Възможно е. :? Но по-добре серпентината, отколкото водосъдържателя. Поне така мисля аз.
Тани - модератор
Да прав си абсолютно! Все пак има начини това да бъде избегнато , стига производителите да не са спестили от тях!
pep - специалист
http://www.napravisam.bg/?id=visuals3&sid=157
Аз лично бих заложил на неръждавейка , но са двойно по-скъпи , все пак виж каква гаранция се дава ако е от емайлирана стомана .
Имам Елдом емайлиран , рядко се ползва - няма проблем 5 година с изключение че му изгоря ключето 16А - смених го с 20А , не знам ако ви е твърда водата на село :? ...
crez - майстор
velsi написа:
Възможно е. :? Но по-добре серпентината, отколкото водосъдържателя. Поне така мисля аз.
Серпантината е сложена в съда и след това е заварен капака,така че е все едно,при пробив на едно от двете, хвърляш или изолираш серпантината от котела ако е тя и ползваш само на ток.

Тема "Помогнете със съвет за бойлери със серпентина!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: