Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
spokoen - специалист
Здравейте отново колеги! Скоро купихме моноблок на Видима - по-точно моделът е "корона". Както на повечето от вас е ясно отгоре има бутон за пускане на цяло количество вода и за 1/2.
Независимо от това дали натискаме половинката или цялото количество вода, бутона все цял потъва на долу и количеството вода (според мен) е еднакво. Моноблока както Ви казах е чисто нов.

До сега:
1. Обадих се на магазина от където е купен - обясниха ми, че така са работили моноблоковете Видима.
2. Посетих втори магазин за проба - Впечатляващо! и там бутона потъва цял.
3. Отворих пръстена отгоре за да проверя, но отдавна не бях виждал такава сложна система. Дайте схема с принципа на действие ако ви се намира! :)

Не ми се иска да го върна преди да съм сигурен, че съм прав. На работа примерно сме с Fayans и при него е различно. Когато натиснеш половинката потъва само тя и пуска по-малко количество вода, когато натиснеш цялото количество потъва целият бутон и пуска цялото количество вода.

Каква може да е причината? И ако това е нормално за тези Видими - каква им е логиката? Благодаря много предварително!
tarantino86 - помощник
Несъм много компетентен,но мисля че трябва да го разглобиш парво да сложеш копчето 1\2 и след това другото. Пробваи.
limp3r - специалист
Ако можеш направи някоя снимка на бутона само, защото моята Корона е от първите, може и да има разлики в копчетата вече. При мене като натисна малкия бутон потъва само той. Направи си експеримент за количеството вода която изтича: един стой до водомера и гледа колко литра вода изтичат при пускане на половин измиване и при цяло.
spokoen - специалист
tarantino86 написа:
Несъм много компетентен,но мисля че трябва да го разглобиш парво да сложеш копчето 1\2 и след това другото. Пробваи.
Така на късмет не смея, защото веднъж го разглобих и повтарям - видя ми се сложно. Видях едни червени скоби вътре дръпнах, махнах ги, после пак ги върнах...така на сляпо няма да стане явно. Имам чувството, че е направено половинката да лежи в цялото, така че варианта който предлагаш (цялото да лежи в половинката) не знам как ще стане. Благодаря все пак! Найстина ми се иска да го реша сам и бързо но не виждам как?!
spokoen - специалист
limp3r написа:
Ако можеш направи някоя снимка на бутона само, защото моята Корона е от първите, може и да има разлики в копчетата вече. При мене като натисна малкия бутон потъва само той. Направи си експеримент за количеството вода която изтича: един стой до водомера и гледа колко литра вода изтичат при пускане на половин измиване и при цяло.
Заповядай:
Изображение

Пак ще повторя: Защо и на останалите в магазина потъва цялото копче?
1. Или е общ дефект (едва ли).
2. Или трябва нещо да се "поправи" преди да се монтира, нещо което различава новите от монтираните (знам ли)?
3. Или това е концепция на Vidima - т.е да има копче за 1/2, но "спестяването" да се извършва по друг начин (КАКЪВ)?
Така, че само някой опитен специалист или някой който мина по този път може да отговори по върпоса!
Spokoiniq - майстор
има ли разлика с по-лек натиск да изтича по-малко, нещо от типа ми се върти...На едни вносни преди време бях загледал, половината бутон не потъва отделно, но според натиска пуска половината.Монтирал съм чешки казанчета стенни с комбиниран бутон-въже(има 2 комплекта карантии за пуска) и там беше до натиск, като разграничението е в системата на камбаната.
spokoen - специалист
ДА! Колкото натисна толкова пуска. Защо тогава са оставили знака 1/2 ?
Spokoiniq - майстор
Носталгия :lol: Споко, адашче, ОК ти е казанчето!
sasooooooooo - "специалист"
Моя също потъва целия и при двата варианта, но ако е 1/2 си пуска половината. Виж към документацията има инструкции с реглаж колко точно вода да пуска за двете положения.
spokoen - специалист
Spokoiniq си върха :lol:
sasooooooooo всички документи са при мен, но такъв инструкции за реглаж няма! Дали имаш възможност ... ?? :roll:

Тема "Въпрос относно моноблок Vidima." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: