Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
DStefanov - специалист
Здравейте,
Предстои ми монтиране на вградено казанче, но проблемът е че когато го купих ми искажа много пари за болтовете с които се захваща за пода и стената и аз отказах да ги взема. Изобщо това, че ми ги продават отделно ме изненада и ядоса много, зашото казанчето струва ......., а за някакви си 4 болта ми искаха 32лв. Това е меко казано СМЕШНО!!! Но все пак сме в България........
Та на въпроса какви болтове трябва да си купя и с какъв диаметър и дължина трябва да са те?
Като пояснение, че допълня, че панела на който ще се хваща казанчето за стената е 5см.(ако това има значение за дължината)
Благодаря!
detelin - специалист
какви са тия болтове да нямат златно покритие :megaeek: 32лв.
DStefanov - специалист
Точно така реагирах и аз.......Баси това е подигравка. Но, най вече това е неуважение към клиента!
velsi - Почетен майстор
Сега ако кажеш и какво ти е казанчето (марка, модел) може и да ти помогне някой.
DStefanov - специалист
Упссс, разбира се :? Марката и моделът са Geberit Duofix!
http://www.geberit.de/geberit/inet/de/w ... inst-duo-1
DStefanov - специалист
Благодаря, за линка но едва ли това ще помогне.
Много са малки картинките и нищо не се разбира. Няма и подробности, това е по скоро съвсем информативно. Благодаря все пак :wink:
Все пак закрепването към стената и в пода как става - с анкерни болтове или с дюбели???
Майсторът, който ще монтира казанчето казва, че главата трябвала да бъде шестограм, а дължината 7см и това се навивало в дюбел!!! Има ли истина в това, малко ми е странно. Представях си го с анкерни болтове. Все пак съм 100кила :-D и нещо трянва да ме държи :lol:
velsi - Почетен майстор
Е, това, което ще те държи не е казанчето! На сайта има доста картинки и инструкции, дори видео, но не разбирам немски, а картинките са доста малки.
Time2Burn - специалист
Иди в най - близкия магазин за крепежни елементи и там ще ти предложат най доброто.
Според мен дюбел 10 или 12 ще съврши работа. За тънката стеничка можеш да ползваш анкер за шпилки и шпилка съответно. Така за късо разстояние ще постигнеш сериозна здравина.
plumber - специалист
Дюбел 12 със шпилка 10.Или анкер за стената.За пода и 10-ки можеш да сложиш.А относно болтовете,няма какво да мрънкате за БГ.Производителя ги продава отделно,защото не всеки път вършат работа,а няма смисъл да ви се вдига казанчето.Няма подигравки.И на Грое са така.

Тема "Вградено казанче - Закрепванеза!?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: