Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Q - напреднал
Здравейте, започнах и аз ремонт на банята, но някои неща не са ми съвсем ясни. Някакви идеи за промяна в разположението? Ето схема:

Изображение

Засега съм решил да е с душ- кабина, но много мнения "против" прочетох... Каква е разликата м/у акрилно и керамично корито? Някакви идеи за каква кабина да търся? Гледах доста, някои от които доста паянтови ми изглеждаха и с лоша изработка.
Ако може и накой да обясни накратко, как се монтира коритото на кабината, в/у вече налепените плочки, или преди се слага и със какво се захваща/залепва? И ако е от ниските/плитките, ще се отича ли водата (тръбата ще е къса, както е на схемата, но май няма да има почти никакъв наклон) или трябва да се направи 10- 15 см праг в/ у който ще е кабината? Или по- добре да се вземе от високите/дълбоките корита?
За плочките, ще има ли проблем с евентуално просмукване на вода, че са някакъв модел, който не е с традиционния гланц, т.е. не са лъскави, а по- скоро леко грапави?
Да попитам и за подовия сифон (на снимката отдолу), двете части трябва ли да се лепят, или просто долната трябва добре да се мине със силикон отстрани и горната само да се постави в/у нея?

Изображение

Още нещо, как се правят кръглите отворите за тръбите в средата на плочките, имам предвид плочката да остане цяла? И последен въпрос, по- добре ли е в/у тухлите да се прави замазка, или по- добре да се налепи гипскартон? Извинявам се за дългия роман, не можах по- кратко да формулирам всичко. Предварително благодаря на отговорилите! :roll:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:36 am, променено общо 1 път.
plumber - специалист
Ми акрилното си е акрилно :) В смисъл "пластмасово" да речем,за да ме разбереш.А керамичното е материал като моноблоковете,мивките.Бе фаянс :)
asinka - специалист
Emerald написа:
Този канал, който ти е в ъгъла на кабината, това канализацията за тоалетната ли е? В този случай, тоалетната чиния е прекалено далече и без компресор няма да стане.
Какво представлява този компресор?
Аз се притесних :shock:
И ние правим баня и сме стигнали до редененето на плочки ( ако не ни мине котка път, днес започваме ).
Нашият случай е подобен, разстоянието от свръзката на тръбата с тоалетната чиния до канализацията е 130 см, и сме дали наклон от около 30 см.Майсторът ни убеди, че така е добре, и няма да имаме проблем с изтичането...

PS Малко съм се изхвърляла.Ходих да меря-не е 30 см наклонът, a 15 :!:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:37 am, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Аз не мога да разбера защо Emerald се меси в нещо дето не е нейна работа и само плаши хората с помпи и т.н. shits.

Нека да дадем думата на професионалистите:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 46&start=0
Rumen Iankov - специалист
asinka написа:
Emerald написа:
Този канал, който ти е в ъгъла на кабината, това канализацията за тоалетната ли е? В този случай, тоалетната чиния е прекалено далече и без компресор няма да стане.
Какво представлява този компресор?
Аз се притесних :shock:
И ние правим баня и сме стигнали до редененето на плочки ( ако не ни мине котка път, днес започваме ).
Нашият случай е подобен, разстоянието от свръзката на тръбата с тоалетната чиния до канализацията е 130 см, и сме дали наклон от около 30 см.Майсторът ни убеди, че така е добре, и няма да имаме проблем с изтичането...

PS Малко съм се изхвърляла.Ходих да меря-не е 30 см наклонът, a 15 :!:
Няма проблеми с изтичането на фекалиите.Само трябва тръбата за тоалетната чиния да не надвишава 13см от готов под с плочки защото тогава тоалетната чиния остава по-ниско и ще се връща мръсна вода.
asinka - специалист
Изчислихме -точният процент при нас е 10% наклон.
Мисля че няма да има проблем с изтичане.
Разстоянието в момента без плочки е 14, с плочките ще се намести до тръбата.
Благодаря на всички за съветите. :laola:
Q - напреднал
Ами разстоянието е около 1.3м , но подобно е и разстоянието в друга баня, правена преди 13 години, дори с по- малък наклон и досега проблеми не е имало. :?
Като гледам това казанче ми се струва, че ще има достатъчно наклон, тръбата влиза в канала съвсем ниско, почти на нивото на пода. :?

Никой ли не иска да каже нещо по останалите въпроси? :sad: :cry: :lol:
Чаро - Акълия
за кво ти е тая душ кабина???? аз тва не го възприемам , друго е че съм висок малко под 2 м ама да се завра в 1кв,м и там да се къпя :? :?
сложи си параван ако целта е да отделиш душа от тоалетната
ако имаш финансова възможност си вземи и душ канал и го сложи до паравана --корита :?
ако са ти много криви стените- лепни ГК
ако не са, изравни и нивелирай с малко мазилка ...
Не се притеснявай за наклона -няма да имаш проблем с оттичането ако не се лъжа отвора за оттичане на казанчето е на около 30-тина см от пода!!!!!! аз също сложих такова казанче и се оказа добро за цената си
за кръглите отвори има боркорони---ползвай търсачката :breit: и ще си отговориш на много въпроси

Тема "Въпроси за баня.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: