Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
в момента правя банята си в кооперация ново строителство и стигнах до проблем с вентилатора за банята, който все още не съм избрал, но искам да е по-мощен,а установих че по-мощните вентилатори са 120 мм, докато масовите модели са на 100 мм.
Проблемът идва от това,че строителя е сложил тръби за вентилацията 110 мм и за да сложа такъв вентилатор трябва да се направи преход от тръба 125 мм към 110 мм каквато е сложил строителя.
След двудневни усилия и приспособления с няколко преходника успях да го измайстора.
Но днес се замислих има ли смисъл от цялото това упражнение при положение,че по-мощния вентилатор разчита на по-широкия отвор за да осигури по-голям дебит, а в моя случай макар че вентилатора ще влиза в 125 мм тръба в другия край ще си бъде на 110 мм тръба...
Та въпроса ми е вентиалтора с 120 мм отвор ще ми осигури ли по-добра вентилация на банята от този с 100 мм отвор при положение,че в крайна сметка и двата ще влизат в тръба 110 мм?
И моля препоръчайте добър вентиалтор, който ще премахва влагата максимално бързо,че в момента съм полудял от мухъла в настоящата си баня (отново ново строителство).
jekasus - майстор
gagauz написа:
е в момента съм полудял от мухъла в настоящата си баня (отново ново строителство).
Плътна врата от ПВЦ или Ал.?
radius - майстор
Т.е. да излиза много въздух, трябва и да влиза отнякъде - това се решава с клапи, отвори, решетки на вратата. Абе същото като с ширма, какво като е 1000 куб.м./ч като си се затворил отвсякъде и той само си бръмчи.
По-големия вентилатор е и по-шумен! Аз съм оставил 125 в баните и сега се чудя дали да слагам 125 или по-малък.
nikolovvd - майстор
radius написа:
Абе същото като с ширма, какво като е 1000 куб.м./ч като си се затворил отвсякъде и той само си бръмчи.
Бръмчи, но и тегли въздух от където свари. През ключалката на входната врата и най-вече през отдушника на банята. :-D
А ако има печка или камина на твърдо гориво и от комина тегли. :roll:

Тема "Вентилатор за баня- от 125 мм към 110 мм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: