• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Какъв размер фуга да използвам за плочки 15 на 15 см. ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Зависи от качеството им
crez - майстор
От горчив опит знам,че фуга на плочки в баня никога. След време,сапун,мазнини и др.фугата започва да променя цвета си, появяват се петна от мухал и чистенето е кауза пердута.
crez написа:
От горчив опит знам,че фуга на плочки в баня никога. След време,сапун,мазнини и др.фугата започва да променя цвета си, появяват се петна от мухал и чистенето е кауза пердута.
Благодаря за мнението , кухнята я направих без фуга но са само 5 реда, а в банята ще са 15- 16 . С времето няма ли да почнат да се напуква
chapara - майстор
За този размер без фуга :wink:
nikolovvd - майстор
Имам следният въпрос с полагането на плочки в банята.
Когато се редят плочки в нова баня, в смисъл баня в нов апартамент - ново строителство, трябва ли да се правят нещата по разбичен начин? С или без фуга, с по-малка или по-голяма фуга, предварително полагане на някаква основа на стените и пода и т.н.
Въпросът ми е продиктуван от евентуални слятания на сградата във времето. Виждал съм бани, където ръба между 2 и 3 ред от долу нагоре, бе изкочил с 1 см. над останалити плочки.
chapara - майстор
nikolovvd написа:
Въпросът ми е продиктуван от евентуални слятания на сградата във времето. Виждал съм бани, където ръба между 2 и 3 ред от долу нагоре, бе изкочил с 1 см. над останалити плочки.
Егати и сградите тогава :roll: , това не е сериозно. Слягане, слягане, ама КОЙ я е строил. Това значи грубо че след време е пропаднала с 20 см. :-D :? :-D
chapara написа:
Благодаря за мнението , но аз не се занимавам професионално с фаянс - въпроса ми е не е ли по добре да ги направя с поне 1 мм. фуга за да не ги изкривя . :partyman:
chapara - майстор
Bombobo написа:
chapara написа:
Благодаря за мнението , но аз не се занимавам професионално с фаянс - въпроса ми е не е ли по добре да ги направя с поне 1 мм. фуга за да не ги изкривя . :partyman:
Както прецениш, според възможностите ти :wink:
nikolovvd - майстор
Или според качеството на плочките.
Срещал съм в един кашон плочки 30х30 см. размери от 28.5 до 31.5 см. Това ако го подкараш без фуга, може да ти хвръкне капата след 10-тата плочка. :lol:
Щом в керамика Фиоре срещнах различни плочки, какво да очакваме от КАЙ например.
  • 1
  • 2

Тема "КАКЪВ РАЗМЕР ФУГА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: