• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Tonyk - напреднал
Здравейте,

Дойде ред и на банята, но реших да споделя моето притеснение и да получа компетентни отговори. Става въпрос за тръбите на парното в банята - аз съм последен етаж и тръбата за парното свършва при мен на края е с обезвъздушител.

Притеснението ми е, че в долния долния край където е била старата замазка тръбата е раждясала. Понеже тръбите ще се затворят в куфар и ще слагаме сравнително скъпи плочки. Искам да съм сигурен, че няма да има проблеми в близко бъдеще.

Според вас нужно ли е да смени тази тръба ? Казаха ми, че не могат да се сменят с полипропиленови тръби, защото циркулацията щяла да се наруши и може да има проблем?

Иначе всички други тръби в банята е ясно, че ще ги подменим.

Ето снимки на проблемните тръби и другото е 3D проект на банята. Там къдет е куфара - тръбите ще са вътре в него.
Прикачен файл:
0394.jpg
Прикачен файл:
123.jpg
123.jpg (49.02 KиБ) Видяна 3217 пъти
chapara - майстор
Смени ги. Само дето от снимката не се вижда и не става ясно тръби ли са или е щранг-лира. Циркулацията може да се запази, не е проблем. Тръбите трябва да ги смениш за да е сигурна работата поне от под твоята плоча. В плочата са най изгнили. :wink:
Tonyk - напреднал
@chapara - надявах се точно ти да ми отговориш :)

Штранга го смених, това мисля че са само тръби - накрая просто са съединени за да циркулира водата и най-отгоре има обезвъздушител.

Ще ги сменя, но един ВИК специалист ми каза, че не мога да ги местя. Но дори и там да останат може само към стената да се приберат ? Ако се сложела по-съвременна лира и се тръгне от долу с полипропиленови тръби. 99% бил сигурен, че няма да има циркулация, а мен това ме притеснява защото тогава и банята вече ще е направена.

Имаш ли идея грубо колко би струвала подобна процедура ?
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (68.43 KиБ) Видяна 3192 пъти
chapara - майстор
Предполагам говориш за сменения щранг на студената и топлата вода които си сменил?
Това са тръбите на парното доколкото виждам :? Дори и те могат да се вкопаят като се подменят с тръба с АЛ. вложка, а от тях да се пусне захранване на една лира за баня. Обезвъздушителя може да бъде скрит по някакъв начин Колко би струвало не мога да кажа наизуст поради спецификата на работата. Имам колега който би могъл да свърши работата, за София, ако искаш ще ти дам телефон на Л.С.
Tonyk - напреднал
Благодаря! Да, ако дадете телефон ще се обадя да се разбера с човек в София съм.

Мерси!
Tonyk - напреднал
Ще свършим работа.

Има още разни въпроси, по скоро за нужда от съвет. Посъветваха ме да избера структура за вграждане на Geberit. Спрях се на ето този модел, но не съм запознат какво е важно да се гледа при избора?

ЛИНК : http://bit.ly/1Gvjlza

Другия ми въпрос е за сифона, по-добре ли е да се избере линеен ? И къде е правилно да се монтира точно под душа ли?

Благодаря!
chapara - майстор
Tonyk написа:
Ще свършим работа.

Има още разни въпроси, по скоро за нужда от съвет. Посъветваха ме да избера структура за вграждане на Geberit. Спрях се на ето този модел, но не съм запознат какво е важно да се гледа при избора?

ЛИНК : http://bit.ly/1Gvjlza

Другия ми въпрос е за сифона, по-добре ли е да се избере линеен ? И къде е правилно да се монтира точно под душа ли?

Благодаря!
На Грое и Геберит няма какво да им се гледа освен дизайна на бутона.
За сифона почти няма значение какъв е , а мястото без принципна схема на помещението :? :rolleyes: :shock: :?
Tonyk - напреднал
Ето два варианта на сифони на проекти.
Прикачен файл:
IMG_0065.JPG
IMG_0065.JPG (55.46 KиБ) Видяна 3054 пъти
Прикачен файл:
IMG_0081.JPG
IMG_0081.JPG (76.93 KиБ) Видяна 3054 пъти
Това което ме притеснява, че за да затворим въпросните тръби се получава тази чупка до душ кабината, за да замаскираме чупката решихме да го издадем малко напред за да стане като ниша, но тогава пък няма да е добре да се затвори душа и от там със стъкло и можи би затова там са сложили линеен сифон ?

Как го намираш ти това решение? Аз до колкото разбирам линейния сифон го дават по спецификация да е под душа?

Благодаря!
chapara - майстор
Не знам кои са тези проектанти, но наистина нищо не разбират от от техническото изпълнение. Просто компютърджии, които умеят да ползват програми за визуализация, без грам технически познания. М/у впрочем това е масово явление :shock: :-D
  • 1
  • 2

Тема "Баня лукс - Тръби за парно? СЪВЕТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: