Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nikolovvd - майстор
Основният, непознат за мен проблем, е пода.
Подът е циментова замазка от едно време и от дългогодишното ползване е добила някакъв мазен слой.
Та първият проблем, с който ще трябва да се преборя е да оправя пода.
Дали да взема да го измия със сода каустик, обезмаслител или някакъв препарат и газ с телената четка. А може би с бетонконтакт да го намажа?
jekasus - майстор
nikolovvd написа:
да го измия със сода каустик
С това.
chapara - майстор
nikolovvd написа:
А може би с бетонконтакт да го намажа?
И после с т'ва :wink:
EDI - майстор
М,м и аз мисля като преждеговорившите.Първо може с една водоструйка да минеш, да падне горния слой после както казват по-горе.За груд съм много доволен от CN94 на ЦЕРЕЗИТ, синия грунд.Правих си проби, като правих кухнята на вилата, да залепя плочка върху блажна боя, става здрава работа.
nikolovvd - майстор
Благодаря за отговорите!
Еди, извинявай, че не се обадих да блъскаме яйцата на Великден, но с зрелостник времето не стига.
Иначе опитът ти с този грунд ще ми е полезен, защото стените са с някаква 20-25 годишна боя и преди да я насецкам с теслата, ще опитам да я сваля с някаква химия, до колкото е възможно.
За сега съм на етап събиране на метали - бойлери, тоалетна чиния, избор на плочки и т.н.
Ще ви държа в течение като почна, само да се стопли по-чувствително.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ! Да сте живи и здрави!
nikolovvd - майстор
Миналата седмица започнах ремонта УЖ.
За два дни Събота и Неделя едва успях да направя отвор за врата и да махна отлятата мивка, като първия ден стигнах до тук.
Прикачен файл:
Мивка.jpg
Втория ден успях да я махна, но остана гърба, който ще махам по-нататък, че се отвори още работа в друг град.
Такова нещо не бях виждал до сега. На мивка да се слага рифел 20 по всички ръбове, че и по средата! :shock:
Арматурното желязо ф8 вместо с тел е хванато със заварки.
toolegittoquit - майстор
Като е на село, това означава ли че е външна? Ако е така, не е ли по-добре да разкараш всичко и да пристроиш към къщата?
choko - специалист
При мен банята е на вилата и не се ползва особено към момента. Стените са на варова боя защото банята така и не е довършена някога. Въпроса е дали мога да използвам хидроизолация като покритие вместо да лепя тапети плочки или пластмасови плоскости? Предлагаха ми двукомпонентна хидроизолация на Сика, но тя е сива. Мога ли да ползвам AQUAMAT или AQUAMAT-ELASTIC пък след време ако банята се използва по- често да мисля за друго покритие отгоре?
Какво бихте ме посъветвали за ъглите на стените и мозаечния под?

Тема "Ще ремонтирам банята на село. Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: