Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Почти завърших ремонта на банята,остана кърпежа на първия ред и фугирането.Наклона е доста голям и при нивелиране на чинията,отпред се повдига с 4,5см при 0 на задния край.
Интересува ме с какъв материал да направя основата,така че да е естетично.Чинията е бяла.
teoto - специалист
При такъв наклон,ще се пребиеш в банята. Извинявай,не се здържах.
Time2Burn - специалист
За втори, и надявам се за последен път чувам че чинията в кенефа се нивелира. Моля ви, ще падна от смях. Такова нещо не съм виждал през живота си - нивелирана чиния, монтирана с дюбели на пода. Ако успеете да я направите, снимайте я и пратете снимки да се науча и аз на занаят, че съм монтирал 1000 чиний досега, ама явно не съм ги направил както трябва... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :?
Master_Kenobi - V.I.P.
При 4,5 см денивелация за около 40 см разстояние :? , което е почти 15 на сто наклон... направо си е за сериозна нивелация. Току-виж човека се изхързулил от чинията в най-важния и сублимен момент. :-D

Абе, evgo, тоя наклон по целия под в банята ли е или само в участъка на чинията. Надявам се, не се добираш до нея с алпийски въжета. :lol: Или нещо си объркал в числата?! :?

Но по темата (ако всичко е както го казваш и както го разбираме): Поставяш чинията където искаш. Нивелираш я с две дървени клинчета отстрани и по-отпред. Задния край да е на пода. Внимателно, без резки движения и учестено дишане :-D започваш да подпъхваш със шпакла пясъчно-циментна смес (1/3 цимент : 2/3 пясък, гъста, да не се стича) между чинията и пода. Може да не е по цялата обиколка на чинията, а само на 3 - 4 места. Преди това намокри чинията отдолу и надраскай/начукай пода за по-добър контакт. След ден-два, като стегне, вадиш дървените клинчета и запълваш останалото - пълниш със същата смес - колкото повече, толкова повече. :-D
После си купуваш акрилен силикон в желания цвят и го нанасяш върху челото на циментовата подложка.
Така мисля, че ще ти е най-лесно и евтино.
Успех! :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мисля, докато не е налепил долния ред плочки... да събори пода и да го оправи.
Абе смешно е,ама отстрани.Строено е от КЕЧ.А най-смешното е че досега въпреки наклона си имах локвичка точно до сифона.Благодаря за вниманието,като я завърша ще кача снимка.
evdoki - специалист
Здравейте,
Признавам че нищо не отбирам от поставяне на плочки, но пък усърдно "крада" занаяти.
Та майсторът преди да монтира тоалетната чиния, я обърна наобратно и наля в образувалата се кухина смес от пясък и цимент и я остави за през ноща да втвърди. Така отдолу се получи равна повърхност. Отбеляза мястото и на пода , надраска го с ъглошлайф и я залепи за пода като я нивелира. Обясни че я пълни отдолу за да не се пука чинията по долният ръб
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Препоръка от мен. Точно това НЕДЕЙ ГО КРАДИ!!!
evdoki - специалист
Защо не?
Бях решил да си го правя така :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я кажи колко спукани по долния ръб чинии си виждал. Каква друга причина би изтъкнал в полза на такова нещо. Хаби материал, хаби време, съсипва пода. Това са само минуси. Тоалетна чиния се монтира с малко силикон и с дюбелите от комплекта за точно 12 мин. От сама жена. Коментар?

Тема "закрепване на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: