Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Привет някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли начин да се разреши без разкъртване? Прилагам снимка за да бъде по-ясно. Благодаря предварително.

Прикачен файл

aaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg
Andri01 - майстор
Копане/ не с лопатата/ в стената,рязане,две снадки и коляно!Трудничко ,но не невъзможно! Ако можеш поразчисти повече-да мръдне тръбата малко-по лесно ще вкараш / или майстора ще Го вкара/ поялника. :sad: :?
За това и аз се сещам, но се надявах медицината да има по-елегантно решение. Мисля да го нагрея с горелка и така да го стопя, ще кажа какъв е резултатът. И все пак, ако някой сподели други идеи ще съм благодарен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Явно времето не ти е кът. Дерзай тогава. Чувал съм, че един ден работа може да спести на човек цял час противно четене.
bigdragon - майстор
bichetoooo написа:
.....Мисля да го нагрея с горелка и така да го стопя, ще кажа какъв е резултатът. ....
С пистолет за горещ въздух ще стане при следните условия:
1. Мястото да е добре видимо;
2. Мястото да е добре почистено и сухо;
3. Ако желаеш дългосрочен ефект, при заварката сложи добавъчен материал от друга ППР тръба.

Само със затопяване на шуплата, ефекта ще е доста краткосрочен.
С горелка или поялник не става, защото не може да се постигне добра чистота.
Газовете от горелката вкарват влага в зоната на заварката, а човката на поялника, вкарва мръсотия...

Желая ти успех!
chapara - майстор
bichetoooo, аз не виждам какво толкова му се чудиш :rolleyes: , защото...не виждам нито да има плочки или някаква дизайнерска баня за която се притесняваш. Разшири отвора, оправи проблема и една кофа киреч след това - зАмажи и толкова :partyman: Ти да не си хирург :?:
рашкета - специалист
Повече ми се струва, че иска да се справи като гинеколог.ха ха ха ха
emo69 - напреднал
И аз имам същият проблем. Чух за поялници, които нагряват предварително пробит отвор и пластмасова втулка. След това тази втулка се вкарва в отвора и се затапва. Въпроса с къде има такъв поялник?
chapara - майстор
Като поровиш в нета(скоро един познат мина по тая писта) се отдават под наем :wink:

Тема "Дефектирала заварка на коляно на полипропиленова тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: