Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Смятам да си инсталирам един вграден смесител (от него ще се комадва водата от душа и от мивката). Някой има ли лични впечатления (или от познати)? Интересуват ме модели и марки които са добри и кои в никакъв случай не бива да си купя.
Има ли някакви особености при монтажа и употребата?
iveliks - специалист
Имам лични впечатления защото доста търсих и гледах и избрах на Видима но заложих на читава марка и малко по-скъпа цена и резервни части който със сигурност можеш да намериш а гледах и евтини на половината -Китайски но изработката беше като за парите си тоест сделана и малко се замислих има ли смисъл да задзидвам нещо такова зад плочките ами след време и така моят вграден смесител е на Видима не ,че това е най добрата марка но аз съм доволен и от другите батерии у нас на тази марка .Иначе монтажа е лесен само помисли за надеждни свръзки и няма проблем поне у нас .Успех.
egx - специалист
Аз втори път не бих се сложил смесител за душа.За другите да, но за душа............просто всеки път си играя докато се настроя водата.Но всеки сам си знае.Моите са Roca и съм доволен.За тия години ми се беше скъсала решетката на чучура на два от смесителите, но се намират за по 5 лева и се сменят лесно.
ribnikolaevi - майстор
egx написа:
Аз втори път не бих се сложил смесител за душа.За другите да, но за душа............просто всеки път си играя докато се настроя водата.Но всеки сам си знае.Моите са Roca и съм доволен.За тия години ми се беше скъсала решетката на чучура на два от смесителите, но се намират за по 5 лева и се сменят лесно.
Какво имаш предвид?
Как се къпеш под душа без смесител, или имаш предвид конкретно за вградения?
ribnikolaevi - майстор
Попадна ми един на Paffoni за 140 лв, как ви се струва на разбирачите на пазара?
Тия смесители вървят ли с гаранция по принцип? Има ли някакви специални части, които могат да се счупят и лесно ли се намират и подменят?
Май трябва да си купя специален чучур за подобен смесител?
Да обясня по-подробно. Имам мълко помещение което ще се ползва основно за тоалетна. Идеята е в някои изключи случаи да може да се изкъпе човек в него. Душът е пита от тавана (вграден).
Мивката си я представях стояща, но май няма да стане точно така.
Та: за да не се претрупва с много неща в това помещение, искам да ползвам един вграден смесител, от тия дето са за вана и душ, само че при мен ще е за мивка и душ. Но чучурите на вградените смесители (които всъщност са за вани) нещо не ми харесват много-много приложени за мивка.
Как мога да реша дилемата си (варинта с две батеии ми е ясен и ми се иска да го избегна)
chapara - майстор
Попадна ми един на Paffoni за 140 лв,
На тази цена забрави за качество,дори Китайчетата са по скъпи,а и не конкретизираш :?
ribnikolaevi - майстор
Какво да конкретизирам, какво имаш предвид?
chapara - майстор
По принцип става,но за вграден смесител не си играй с евтини неща,Вземи нещо от класа на "Грое" и забравяш.Чучури разни.Ще имаш обаче винаги една студена вода в тръбата за душа,която при къпане не знам как ще избягваш в тесна баня.
ribnikolaevi - майстор
ribnikolaevi написа:
Попадна ми един на Paffoni за 140 лв, как ви се струва на разбирачите на пазара?
Тия смесители вървят ли с гаранция по принцип? Има ли някакви специални части, които могат да се счупят и лесно ли се намират и подменят?
Май трябва да си купя специален чучур за подобен смесител?
Да обясня по-подробно. Имам мълко помещение което ще се ползва основно за тоалетна. Идеята е в някои изключи случаи да може да се изкъпе човек в него. Душът е пита от тавана (вграден).
Батерията за мивката си я представях стояща, но май няма да стане точно така.
Та: за да не се претрупва с много неща в това помещение, искам да ползвам един вграден смесител, от тия дето са за вана и душ, само че при мен ще е за мивка и душ. Но чучурите на вградените смесители (които всъщност са за вани) нещо не ми харесват много-много, приложени за мивка.
Как мога да реша дилемата си (варинта с две батеии ми е ясен и ми се иска да го избегна)

Тема "Вграден смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: