Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nobreak - специалист
Колеги, от какво могат да се появят микропукнатини по ъглите на плочките в банята? Пукнатините са само по ъглите и няма никъде по средата. Лепени са преди 2 месеца, стените са изправяни с хоросан и се изчака да изсъхне. Температурата беше постоянно 22 градуса. Плочките са на различни стени - и на такива, които не се мокрят. Плочките са турски първо качество и са 2 цвята - тъмни и светли, като проблема е само по белите. Лепено е с теракол флекс на Боро.
kozl - майстор
nobreak написа:
Колеги, от какво могат да се появят микропукнатини по ъглите на плочките в банята? Пукнатините са само по ъглите и няма никъде по средата. Лепени са преди 2 месеца, стените са изправяни с хоросан и се изчака да изсъхне. Температурата беше постоянно 22 градуса. Плочките са на различни стени - и на такива, които не се мокрят. Плочките са турски първо качество и са 2 цвята - тъмни и светли, като проблема е само по белите. Лепено е с теракол флекс на Боро.
То тва малко като морски фар. Гасне, загасне, гасне, загасне, кой първи го е видял :?
Ако плочките са бели, светло бели и тъмно бели, по кои е проблема :? Ясно по белите, ама кои бели :?
Сериозно - може би и тъмните са спукани, но спуканото не се вижда. И понеже, защото няма снимки, с нокът усеща ли се пукнатината?
nobreak - специалист
Снимката я качвам от телефона, ако трябва още...с нокът се усеща.

Прикачен файл

oie_5175653erWF9xR.jpg
kozl - майстор
Само тези ли са спукани така?
Анонимен1
nobreak написа:
Снимката я качвам от телефона, ако трябва още...с нокът се усеща.
Сигурен ли си, че плочките не са били пукнати още при полагането и сега от влагата да се е разширила просто пукнатината? Теракола, ти ли го купува? Ако го е купувал майстора, видял ли си дали наистина е flex?

Иначе за причините, или нещо сляга или се разширява и свива. Стената отдолу каква е? Тухла или бетон? Хидроизолация има ли?
VLADO66 - майстор
Това ми прилича на прекалено крехка/твърда/ глазура-получава се при по-висока температура на изпичане.Комбинирано с малко по силно причукване в ъглите при лепене, се напуква емайла.
nobreak - специалист
Не са само тези спукани по този начин - преброих поне 10-ина. Всички материали съм ги купувал лично о теракола си е флекс. Стените отзад са ми тухлени и са изправяни с хоросан и цимент, няма хидроизолация, но не са плочки от първия ред. Дали са били напукани като нови....няма как да съм сигурен, при условие, че не се е виждало. Мога ли да карам така?
VLADO66 - майстор
Може да са били напукани и при купуването.В завода няма кой да сортира всички плочки.Аз също имам няколко с напукан емайл в тоалетната/прояви се след около година/ но ги купувах с щемпел за второ качество че първото бяха безбожно скъпи./италиански/
jekasus - майстор
Фаянсаджията(който лепи плочките) ли маза банята?
Ако не, не ми разправяй, че стените са били равни.... лепено на дебел слой и заради улягането на флекс лепилото потроши тънките плочки(возможно ще позная - дебели 6мм)...

Тема "Микропукнатини плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: