Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Изправена съм пред дилема-за съжаление не свързана с коледни празненства,а с ремонт на баня
Направо ще ми гръмне главата-помагайте!Става въпрос за стара баня в панелка-налага се да я ремонтирам с Мин средства
Та да си дойда на въпроса-стените са наполовина с блажна боя,наполовина с постно.Единия от майсторите ме съветва да мажем хидроизолация изпомакс еласта(покривна по принцип) и да я оставим така докато събера нужната сума за читав ремонт.Въпреки че съм жена това ми звучи мноооого нелогично,а и кой знае как ще изглежда (като гумен капут-може би)хахахаИзчетох хиляди мнения ИЗ форумите и ми стана ясно,че върху блажната боя нищо не хваща.Ужассссс.Нямам много време а и средства(точно по празниците) за да правя качествен краен ремонт.Да уточня че апартамента се дава под наем и е важно да е чисто и свежо,а и евтинко-за 200 лв на месец-не ми се влагат хиляди левове за ремонти и след 1-2 години ВС ще е пак леш-никой не пази.Дайте идеи какво да правя със стените и тавана-фаянс-твърдо не мога да си позволя-скъпичко ми идва.Идеята ми е да поосвежа възможно най евтино и да пусна наематели.Ухххх дано не ви обърках всички-ма то и аз съм толкова объркана,че ще гръмна.Така ми се пада като нямам мъж по ръка
VLADO66 - майстор
Взимаш ето това http://www.isomat.bg/%D0%A5%D0%B8%D0%B4 ... a.tpl.html на 5 кг.кофичка слагаш 200-300мл вода и разбъркваш за да стане като гъст латекс.Постните стени се минават с телена четка и се измиват добре.След това върху всичко се нанася преди изолациято грунд http://www.isomat.bg/%D0%A5%D0%B8%D0%B4 ... a.tpl.html един литър трябва да стигне. Изолацията се нанася с среднокосместо мече на две ръце кръстосано. Цвета е бял .
jekasus - майстор
Ако няма проблеми с течове, боядисваш пак със блажна и постна бои, по-евтино няма вариант.
Това със хидроизолация е голяма простотия и излишни пари...
VLADO66 - майстор
Джеки с тази хидроизолация си направих цокъл около вилата върху варосана фасада.Ако се направи така както описах,ефекта е като бяла акрилна боя с лек блясък. 5 кила струват 44 лв.Грунда е 5-6лв. литъра.Това мисля е най-евтино-
jekasus - майстор
5 кила ще покрият в най-добрия случай 5 квадрата, панелките са грубо 20м2 -стени и под...
Pooh - майстор
Най-евтиното решение - не се прави нищо! На наемателите, ако им пречи - ще направят подобрения сами. :wink:
Друг е въпроса, че ако се наемат да ремонтират изцяло банята - поне година, няма да плащат наем ...
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
5 кила ще покрият в най-добрия случай 5 квадрата, панелките са грубо 20м2 -стени и под...
След като се разреди, разхода пада.Минал съм към 15м2 на две ръце.Естествено зависи и от боядисващия :wink:

Тема "Хидроизолация в баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: