Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, нещо ми гълта топлината в банята. Имам лира вързана към парното, но в банята е хладничко - около 15-16 градуса. Мисля си че студа идва от куфара с тръбите. Преди да затвора куфара, затворих дупката в плочата с фибран и пяна. На куфара имам ревизия, вентилатор и връзка за мръсния канал от тоалетната. Като отвора ревизията, вътре е доста студено и духа. Добра идея ли е да наблъскам вата в куфара през ревизията? Или нещо друго? Тавана е окачен и не е слагана никаква изолация. Температурата в останалата част на апартамента е 23-24 градуса.

Благодаря за съветите предварително!
vk - специалист
Ще успееш ли да сложиш вата през ревизионния отвор - колко е голям той.
Не би трябвало да бягат 8 градуса, в този "куфар" с тръбите трябва да има и топла тръба, която пък допълнително ще топли. Тези тръби надолу отиват до мазето на блока (където са хоризонталните щрангове). А нагоре до съседа на последния етаж.
Отдушника трябва да е в друго отделение и той има излаз на покрива.
Да не е северна тая баня с прозорец ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пълнила съм такова с вата. Ефектът е поразително положителен. Ама пълних докато затварях. Дали ще можеш?
И от тавана много ти дърпа.
vk написа:
Ще успееш ли да сложиш вата през ревизионния отвор - колко е голям той.
Не би трябвало да бягат 8 градуса, в този "куфар" с тръбите трябва да има и топла тръба, която пък допълнително ще топли. Тези тръби надолу отиват до мазето на блока (където са хоризонталните щрангове). А нагоре до съседа на последния етаж.
Отдушника трябва да е в друго отделение и той има излаз на покрива.
Да не е северна тая баня с прозорец ?

Аз съм на последния етаж и отгоре съм запушил дупката на плочата с фибран и пяна. Около метър над горната ми плоча е покрива до който имам лесен достъп. Аз съм на 4я етаж. Под мен не живеят хора. Ново строителство е и аз съм един от малкото новодомци. Бойлера ми е в мокрото помещение, което е на 3-4 метра от банята. В банята като пусна топлата вода и чакам доста време докато дойде. Ревизионния ми отвор е 25 на 30, така че мисля че ще успея да намушкам ватичка. Банята е вътрешна и няма прозорец. Отдушника е ф110, който минава през същия куфар до покрива.
Тани - модератор
Сложи пламъка на свещ или запалка пред отдушника и виж какво се случва. Според мен се нуждаеш от вентилатор с жалузи.
vk - специалист
Да, както казва "n_a" тавана е мястото откъдето излиза най-много топлина, той е втория изход на топлината след прозорците. Затова на живущи на последен етаж, задължително на тавана(отвътре) е добре да се сложи 3 см. фибран, след това шпакловка и белия латекс. Така топлината ще се удържа вътре.

Тема "Топлоизолация в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: