Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Sphinx - специалист
Здравейте,

Тези дни се оказа, че под коритото на душ кабината ми има теч и прави мокри петна на тавана на съседа.

Махнах я и видях, че отдолу има няколко фуги, които реално няма фугираща смес и най-вероятно от там е теча.

За да оправя фугите, естествено реших да ускоря сушенето на банята и цяла нощ оставих вентилаторна печка да духа при този участък.

Това, което ме притесни на сутринта е, че част върху част от фугите все още има малко вода отгоре и дори и след забърсване с попивателна хартия + печката тази вода пак излиза отгоре.

Нормално ли е да излиза влага по този начин? Ако не, то от какво може да се получава така?

Тъй като това е единствената ми баня, искам още днес да нанеса грунд + течна. хидроизолация (2 ръце) + фугиране, където няма фуга + още 1 ръка хид. изолация.

Единственото ми опасение е да няма нещо, което тече под фугите (сифона например)?

Ще съм благодарен, ако някой може да сподели какво мисли на база описаното.

Благодаря предварително!
chapara - майстор
Sphinx написа:
Здравейте,

Тези дни се оказа, че под коритото на душ кабината ми има теч и прави мокри петна на тавана на съседа.

Махнах я и видях, че отдолу има няколко фуги, които реално няма фугираща смес и най-вероятно от там е теча.

За да оправя фугите, естествено реших да ускоря сушенето на банята и цяла нощ оставих вентилаторна печка да духа при този участък.

Това, което ме притесни на сутринта е, че част върху част от фугите все още има малко вода отгоре и дори и след забърсване с попивателна хартия + печката тази вода пак излиза отгоре.

Нормално ли е да излиза влага по този начин? Ако не, то от какво може да се получава така?

Тъй като това е единствената ми баня, искам още днес да нанеса грунд + течна. хидроизолация (2 ръце) + фугиране, където няма фуга + още 1 ръка хид. изолация.

Единственото ми опасение е да няма нещо, което тече под фугите (сифона например)?

Ще съм благодарен, ако някой може да сподели какво мисли на база описаното.

Благодаря предварително!
Много малка насоченост даваш :roll: От сифона като не го ползваш в момента не е. Влагата в плочата е голяма, но да избива вода е пак невъзможно. Какъв тип строителство е , как е изпълнена банята и кога, от кога е този проблем, минават ли хоризонтални водопроводни тръби към душ батерията в зоната на закрепване на паравана към стената, слагал ли си аксесоари в зоната на кабината, сменявал ли си батерията :?: И най важно първо оправи проблема и после хвърляй пари , за да не са на вятъра :idea:
chapara - майстор
Не знам защо ми се дублират мненията-постовете :?
Sphinx - специалист
Много благодаря! Ето допълнителната информация:
- строителството е панел.
- банята е ремонтирана преди 7-8г.
- в пода няма тръби, освен тази на сифона.
- течът у съседите в видимо малък. 2 петна с диамтър 30-40см. Появиха се преди около 1 месец.

И, да, искам да разбера какъв е проблема. На първо четене е от фугите, но просто тази влага ме притеснява.
chapara - майстор
Sphinx написа:
Много благодаря! Ето допълнителната информация:
- строителството е панел.
- банята е ремонтирана преди 7-8г.
- в пода няма тръби, освен тази на сифона.
- течът у съседите в видимо малък. 2 петна с диамтър 30-40см. Появиха се преди около 1 месец.

И, да, искам да разбера какъв е проблема. На първо четене е от фугите, но просто тази влага ме притеснява.
Теча се установява с термокамера
https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... sAGXy6a4Dg
Ако панелката е с готовите клетки за баня е възможно теча дори да не е от теб. По принцип при панелките откриването и отстраняването на течове е малко 6 от 49 :wink: Тръбите сменявани ли са при ремонта? Щранговете? Огледай шахтата дали е суха. При евентуален теч от по горни етажи е възможно водата да подлизне по тавана на комшията, особено ако шахтите са замонолитени (запушени). Иначе подсуши с сушоар или пистолет за топъл въздух, префугирай с по рядък матерял за да влезне дълбоко във фугите. Евентуално може да минеш с полиуретанов уплътнител фугите вместо фугираща смес. Хидроизолация не ти е необходима, трябвало е да я поставите преди настилката :!: :idea: Възможно е също така при батерията да има сълзене , което от розетките да е невидимо и да преминава зад облицовката :idea: Също така ако отводняването на кабината (коритото) се е повредило вследствие употреба и коритото е било уплътнено за да не влиза вода, то ако е имало такава е застоявала и не е могла да изтича-проблем :idea:

Тема "Теч от пода на банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: