• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!Мисля да правя ремонт в банята и имам един въпрос.Вместо душ кабина мисля да сложа параван, за предпочитане с врати тип "хармоника" или плъзгащи с две крила.Въпросът ми е може ли да се изпълни под ъгъл спрямо две успоредни стени? Разстоянието между стените е 90см. Параванът бих искал да е приблизително 100см.Питал съм по хипер маркетите, мнението им е че такъв параван се монтира само под прав ъгъл спрямо стените.Ако някой може предложи решение моля да пише.В случай на неяснота може да приложа схема.Благодаря!
shotik - майстор
Има ъглови паравани за баня ,състоящи се от тръби ,скрепителни елементи и платно.
Към стените се захваща с подобни на фланци части с по три винта и дюбели,а ъгълът съединява двете тръби,а платното е нанизано с халки.

Аз съм купувал такъв от Бриколаж преди две години.

Ето снимки ,но не са правени специално на него и се вижда малка част от него

Прикачен файл

P1090408.JPG

Прикачен файл

P1070568.JPG
Dzver - специалист
някой да знае в Пловдив къде продават стъклени паравани?

трябва ми стъклото 100х150 и държачи за него..
shotik - майстор
Dzver написа:
някой да знае в Пловдив къде продават стъклени паравани?

трябва ми стъклото 100х150 и държачи за него..
Аз винаги съм избягвал да слагам каквито и да са стъклени рафтове или подобни,в банята винаги може да се подхлъзнеш и да счупиш стъкло ,което да те нарани,по добре някакъв по безопасен материал да бъде.
Dzver - специалист
shotik - ако имаш нещо напредвид кажи го, щот на мен друго не ми идва..
svetliopi44 - Чирак...
В баня св слага закалено стъкло.
Аз лично предпочитам да е 8мм. Няма опасност дори и даго счупиш ( което е почти невъзможно 0... става на сол.

Прикачен файл

282287_465555380133443_423461560_n.jpg
282287_465555380133443_423461560_n.jpg (33.36 KиБ) Видяна 14342 пъти
shotik - майстор
Dzver написа:
shotik - ако имаш нещо напредвид кажи го, щот на мен друго не ми идва..
Аз показах ,колкото може да се види,с този параван закривам пералната ,за да не се мокри,лесен за изпълнение,към 25 лв е цената и лесно може да се смени платното.
Не мога да препоръчам материал,защото не ми е трябвало да мисля за такъв,но когато бях ученик и видях как стъкло отряза мускула на десния крак на едно дете ,се зарекох ,че рафтове ,прегради и др. от стъкло няма да правя,особено в баня ,където е толкова хлъзгаво по някога.

Може би от новите материали поликарбонат да се ползва,нямам представа как му се отразява поливане то с вода с миещи препарати,но поне е с две лица има ребра и едва ли да се спука като стъкло или плексиглас.
рашкета - специалист
Всичко може ама трябва професионалист да го направи.Може и полистирол да се сложи, няма опасност от счупване.Може и неперпендикулярно на стените ама както казах.................

Прикачен файл

параван.jpg
параван.jpg (48.03 KиБ) Видяна 14218 пъти
Dzver - специалист
с профил всеки ще ти го направи.. по красиво е без профили..
  • 1
  • 2

Тема "В банята параван вместо душкабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: