• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте колеги,
бих искал да чуя мнението Ви относно идейният ми проект.
Надявам се прикачените файлове да са достатъчно обяснителни.
Имам желанието помещението да бъде разделено на мокра и суха част с параван от 2 части - статична в ляво към бойлера и такава с панти. Параванът ще бъде монтиран върху праг.

Основното нещо, което ме притеснявя е дали разстоянията, които оставят ще са достатъчни за да не се чувства дискомфорт в ежедневното ползване на банята.

Няколко уточнения:
На визуализацията с плочките някои работи не отговарят, като дължината на бойлера и душа трябва да е душ пита от тавана/
В помещението има 2 бр сифони на пода един под питата и един под шкафа.

Благодаря Ви предварително за мненията и критиките.
Прикачен файл:
Shema.jpg
Shema.jpg (80.15 KиБ) Видяна 1274 пъти
Прикачен файл:
3D.jpg
3D.jpg (82.1 KиБ) Видяна 1274 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
p.v.x - майстор
Бойлера точно срещу вратата. :? Може би от там трябва да се тръгне.Със намирането на по удачно място за него.

:rock:

Прикачен файл

3D.jpg
3D.jpg (84.58 KиБ) Видяна 1270 пъти
jekasus - майстор
А тоалетна?
Ако има :-D Мести бойлера там.
jekasus написа:
А тоалетна?
Ако има :-D Мести бойлера там.
Тоалетната е в друго помещение, апартамента е с 2 водомера и 2 щранга за вода. Пътя на тръбите трябва да мине през коридора (около 3-4метра) и става малко сложно.
Последна промяна от Исо_Р на пон юли 11, 2016 11:49 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Тогава остави бойлера там, където е по проекта, в зоната на душа (мократа зона) няма работа.
Всички други варианти са скъпи - шкаф за бойлер или по-красив бойлер...
chapara - майстор
На първо четене аз лично нямам забележки :? Бойлера ли е единствения носител на топла вода? Апартамент ли е това? :roll:
chapara написа:
На първо четене аз лично нямам забележки :? Бойлера ли е единствения носител на топла вода? Апартамент ли е това? :roll:
Да и да, тухлен апартамент в кооперация от 98ма.
Прочетох тази статия http://maistorplus.com/photo/narychnik- ... nqta/40730 и там пише:
60 см - необходимото разстояние пред мивката, душа или ваната.

Идеята, която ми мина през ума е да не слагам правана и да оставя едно цяло мокро помещение, но така след ползване бойлера и шкафа ще са поне малко мокри. Ако след проба реша да сложа параван, това значи да се лиша от прага под паравана.

Относно мнението на p.v.x - знам че не е приятно бойлера да е срещу вратата, но не успях да измисля друг вариант и затова помолих за идеи.
p.v.x - майстор
Този проект на какъв етап от изпълнението е.

Ако преместиш мивката с огледалото , на стеничката където е бойлера(срещу вратата) , огледалото ще придаде дълбочина на помещението.
p.v.x написа:
Този проект на какъв етап от изпълнението е.

Ако преместиш мивката с огледалото , на стеничката където е бойлера(срещу вратата) , огледалото ще предаде дълбочина на помещението.
Помещението е на тухла/част от старата мазилка с прекарани и неизмазани ППР тръби по проекта. Не е проблем да бъдат преместени.
Съгласен съм с теб, но пак идва въпроса за бойлера.
Прикачен файл:
var2.jpg
var2.jpg (70.52 KиБ) Видяна 1153 пъти
Тук идват другите въпроси с какво ще се предпази бойлера от мокрене - стъкло, стеничка от гипскартон ...; как ще се влиза в душ пространството.

Размишления по първия вариант - параван тип хармоника с една статична част откъм бойлера и две сгъваеми.
Прикачен файл:
Този 2 BIG_IMG_13344922824203.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Идеен проект - за и против???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: