• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, колеги.
Поради ремонт на малка баня (1м на 1 кв. м.) ми се наложи да демонтирам тоалетната чиния, която беше с долно оттичане. Проблемът е, че моделът и беше доста странен и отзад освен извода за водата от казанчето имаше и допълнителен извод, в който влизаше сифона на мивката. Не жалая да разбивам пода, защото сравнително наскоро е ремонтиран. Някой може ли да ми даде идея откъде мога да намеря такава тоалетна или евeнтуално как да заобиколя проблема.
Благодаря предварително на отзовалите се.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам за такава 2в1 тоалетна чиния, но ако мястото позволява, може да монтирате със задно и към него да включите каквото ви трябва

Наскоро е правен пода без да пипат чинията или и чинията е купувана наскоро? Стана ми интересна тази тоалетна чиния
Мястото е изключително ограничено и предложеното не е вариант. Наскоро (в близките 5 г) е правен ремонт на пода и са били подменени тръбите на канала с pvc. Чинията със сигурност е доста стара, защото подобна не можах да открия в магазинната мрежа на големите вериги.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Все пак, ако постнеш снимка...
На тоалетната за съжаление няма как, защото вече отпътува към сметището.
roland - специалист
Мисля, че имам такава чиния, ако е с долно ще я спазарим. Грешка е, че не сте направили разклонение за мивката, но вече след свършен факт... До следващия ремонт ще изкараш с такъв вариант. Аз в подобен кенеф като правих ремонт много старателно го преправих да стане със задно. Разбих по - дълбоко и с три дъги на 90° изнесох тръбата да дойде със задно. Бутнах тухлите в стената, за да освободя място за еската, която се получи, после като замазах стана оригинално :toimonster: За мивката пуснах отделна тръба и я свързах в замазката към канала.
iliya_i - майстор
Това чиния с отделно казанче ли е или моноблок? По твоето описание не прилича на моноблок. Ако казанчето е отделно и са свързани с тръба, можеш да разклониш тази тръба с У-тка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
iliya_i написа:
Това чиния с отделно казанче ли е или моноблок? По твоето описание не прилича на моноблок. Ако казанчето е отделно и са свързани с тръба, можеш да разклониш тази тръба с У-тка.
:shock:
chapara - майстор
Такава чиния сегашно производство няма да намериш. Помня ги , този отвор който си ползвал е ревизия на чинията :wink: Някога и у нас имаше такава. Те са май от преди втората световна война :-D Вземи дигни тоя един квадрат подови плочки и оправи нещата един път за винаги :cool:
roland - специалист
Може и да намери, ако тая дето е на тавана ми е със долно оттичане :D Утре ще проверя, че сега е тъмнони на шеста ракия може да видя неподозирани дракони...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: