• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bgm - напреднал
Здравейте!
Преди около 6 месеца направихме основен ремонт на жилището,което си купихме.В общи линии го изтърбушихме изцяло и го обновихме напълно.Преди 2-3 седмици обаче съседите,под нас,се оплакаха,че им е протекла отходната тръба(каменин)на тоалетната,откъм тавана(т.е. от нас) :shock: !По време на ремонта сменихме цялата ВиК инсталация(вкл. и отходните тръби) и въпреки ,че майстора ги посъветва да поменят каменина с PVC те не го направиха и казаха,че ще го сменят"по-натам".На снимките можете да видите как изглеждаше тоалетната по време на ремонта и след това.

Мисля,че майстора е направил връзката някъде в плочата?!
Сега съседите решиха,че ще сменят каменина,но при мен всичко е готово!
Моля за съвет: как "най-безболезнено" да стане връзката,че хич не ми се иска да си разбивам тоалетната :evil: :evil: :evil: !
Благодаря предварително!

Прикачен файл

WC.JPG
След ремонта
WC.JPG (25.08 KиБ) Видяна 4894 пъти

Прикачен файл

DSC00949.JPG
По време на ремонта
DSC00949.JPG (40.67 KиБ) Видяна 4894 пъти

Прикачен файл

DSC00948.JPG
По време на ремонта
DSC00948.JPG (34.65 KиБ) Видяна 4894 пъти
Spokoiniq - майстор
Мъка, без къртене няма да минеш:(Ако имаш още от плочките махаш по една околовръст на тръбата и се молиш от вибрациите на кангото да не тръгнат и останалите.Ако опреш до внимателен демонтаж, имам диамантен нож ръчен за фуги, мога да ти помогна, поне напрежението при къртенето на първата плочка да не тръгне към останалите.Останалото зависи от дебелината и здравината на плочата и дали са циментирали каменина в нея яко или е замазано отгоре и отдолу, което би те улеснило.Пиши как е
hygro - майстор
Можеш да се опиташ да спасиш плочките с този способ:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8269#18269
Rumen Iankov - специалист
Мисля че от долна страна на вашите съседи внимателно като се разкърти около тръбата от тяхна страна ще може да се направи снадката.Малко трудно е за работа но може да стане.
Osiris - специалист
като гледам как е забил разклонението на фи 110 в каменинова тръба най вероятно на фи 100 и връзката е точно по средата на плочата теча си е естествено последствие при всички положения според мен трябва да се смени разклонението но това си е лично мое мнение :?
bgm - напреднал
Rumen Iankov написа:
Мисля че от долна страна на вашите съседи внимателно като се разкърти около тръбата от тяхна страна ще може да се направи снадката.Малко трудно е за работа но може да стане.
И аз си мислех за подобна процедура :? .Съседите са си викнали някакъв майстор,но явно не му се кърти отдолу нагоре,та ще видим как ще се разберем.Ако се стигне до къртене имам от същите плочки :roll: ,но ще гледам да ги преборя.Проблема е,че моя майстор в момента не е в София,да си оправи кашата...!
Благодаря на всички за съветите! :wink:
Непременно ще пиша за резултата!
bgm - напреднал
Spokoiniq написа:
Мъка, без къртене няма да минеш:(Ако имаш още от плочките махаш по една околовръст на тръбата и се молиш от вибрациите на кангото да не тръгнат и останалите.Ако опреш до внимателен демонтаж, имам диамантен нож ръчен за фуги, мога да ти помогна, поне напрежението при къртенето на първата плочка да не тръгне към останалите.Останалото зависи от дебелината и здравината на плочата и дали са циментирали каменина в нея яко или е замазано отгоре и отдолу, което би те улеснило.Пиши как е
Незнам дали това имаш предвид,но новата тръба е облечена в гипсокартон и върху него са залепени плочките.
bgm - напреднал
Искам още нещо да ви попитам: колко нормално би струвала процедурата в моята тоалетна(ако се наложи разбиване в нея),при положение,че аз съм си разкъртил плочките а от майстора се изисква да направи само новата снадка?Че ми оферират някаква сума от 180лв и ми е много чудно кое точно струва толкова? :x
Теди - специалист
А 630лв.само за копането на канали за ел. инсталацията на 1 апартамент чудно ли ти е? :)
bgm - напреднал
Теди написа:
А 630лв.само за копането на канали за ел. инсталацията на 1 апартамент чудно ли ти е? :)
Ние за новата ел. инсталация платихме около 1500лв(заедно с материалите,но без новите ключове и контакти-те са отделно от тази сума),но това е друга тема.Въпроса ми е конкретно гореописания случай!
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: