Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Niki82 - напреднал
Здравейте. Имам нужда от дюбели за бойлер и мивка. Банята е направена с гипсокартон и отгоре плочки. До стената има 13см кухина. Стената е от тухли единички, но от тия с отворите. Бойлерът е 80л.вертикален, а мивката е малка.Какви дюбели да взема?
Благодаря.
phantom_ - специалист
Каквито и дюбели да вземеш според мен на тея единички,няма да стане много здраво :wink: Отвън не можеш ли да пуснеш по една шпилка?
Niki82 - напреднал
Отвън има изолация
EDI - майстор
Химически анкери, ама с по-дебели шпилки.Има на пазара всякакви видове.
Niki82 - напреднал
Само това ли е решението, понеже само дпбела е 25лв и отделно винт и лепило. Работата става над 100лв. Имали такъв дюбел който е над 20см, за да мине през плочката, кухината(13см) и да влезе в тухлата 7см?
phantom_ - специалист
Не е проблем да си избереш някакви и да ги удължиш чрез заварка(режеш добавяш парче) :roll: Според мен най добре да прежалиш изолацията с по една шпилка с гайка отвън :idea: Особенно за бойлера..
Стиви - специалист
Каквото и да сложиш, шпилката ще (трябва да) облегне на плочките като се огъне. Усилието се пада на тях и е във вертикална посока. Дюбела може да е произволен, защото няма ва има усилие.
Стиви - специалист
Може, но за мивката ползвай и пластмасовата "шайба" от монтажен комплект за мивки, а освен това я залепи към плочките със силикон. Дано ти е бил добър фаянсаджията.
Niki82 - напреднал
А дюбела ф 12 или ф10 да взема? Във ф12 дали ще влязат шайбичките? Да пълня ли дюбелите с монтажно лепило?

Тема "Дюбели за бойлер и мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: