Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
крум - специалист
От 1 седмица обикалям магазините и не мога да избера фугомаса.
Спрях се на Ceresit, защото те единствени имаха цвета, който търся. Фугомасата се казва CE 33. Обаче след разговори с продавач-консултанти се оказа, че най-добре е да вляза в сайта на Ceresit и сам да си направя консултацията (колко познато). Оказа се, че никъде не препоръчват CE 33 да се слага в мокри помещения. Напротив - за влажни и мокри помещения се препоръчва CE 41 (оказа се, че в България няма CE 41, а има СЕ 40, което по описание звучи същото: Водоотблъскващо, антибактериално, специално за мокри помещения - душкабини и кухни.
Обаче няма цветове - всичко на всичко 2 сиви, едно черно, бяло и 2 кафяви (карамел и какао).

Мурексин имат едно жълто и то е с толкова болен оттенък, че не искам въобще да си го представям на стената.
Кнауф са покрили иделно кафяво-червената гама.

От Българските съм сигурен, че не искам да слагам. Някъде из форума срещнах неподкрепени твърдения, че Теразид е много зле.

Четох и за някакви италиански, но не можах да им намеря сайта.

Та моля в тази тема да споделите впечатленията си от фугомасите на българския пазар.
Аз вече купих една кутия CE 40 карамел, която ако ми остане време довечера ще сложа на стената, но съм сигурен, че информацията ще е полезна за други, а и за мен за в бъдеще.
siropuch - напреднал
Искам и аз да питам за тези фуги.Незнам какво да си взема.Вчера взех фугаколор на BORO бива ли ги и колко време след като съм фугирал може да се ползва банята
bluelemon - специалист
Ами незнам ама аз фугирах с фугин Ceresit33. Незнам проблем ли е ама ми казаха че става за баня.
http://www.tokc.ru/index2.php?act=show& ... ar_id=7732
http://www.ceresit.org/ce33.html
Margo - напреднал
Искам да попитам коя лайсна за баня е по-добре-метална или пластмасова?Металната е по-скъпа,но дали си заслужава.Иначе много ми харесва как изглежда на тази снимка:
http://gallery.napravisam.com/displayim ... t=0&pos=37
Мерси!
velsi - Почетен майстор
Зависи какъв ефект искаш да постигнеш. При пластмасовите лайсни можеш да вържеш цветово с плочките, защото има по-голямо разнообразие. Металните са няколко вида. Иначе за трайност едва ли е толкова от значение.
nerizamf - напреднал
Ползвал съм BORO и MUREXIN и двете са много добри, стига плочките да са редени с фуга поне 3мм, да е качествено загладено и най-важното да са обработи след като изсъхне с имрегнатор за фуги на силиконова основа.
bluelemon - специалист
Ей тука е момента да кажеш какъв импрегнатор си ползвал за фугите. В момента се чудя какво да взема. И има ли наистина ефект от тази процедура.
и на мен ми е интерестно какъв е този импрегнатор
nerizamf - напреднал
Ако поразпитате при дистрибуторите на BORO със сигурност ще го намерите. Продава се в пластмасови тубички, по 500ml. Това е течност, която се нанася с тънка четчица до пълно омокряне на фугата. Ако сте оцапали плочката то тя се почиства преди имрегнатора да е изсъхнал. С една такава тубичка можете да обработите няколко големи бани. Веднъж запечатена по този начин фугата не поема никаква влага, водата остава по нея на капки. Сапунени утайки се почистват много лесно, както върху плочките.
Margo - напреднал
Мерси на velsi за отговора.Сега пък друг въпрос ме мъчи:Има ли такава релса за баня под ъгъл за да сложа пердето?Долу в банята оформям душево пространство с плочки в единия ъгъл - 90х90, а искам с перденце да се затваря.Няма място нито за душ кабина,нито за стъклени врати.Сигурно трябва да е нещо метално,защото няма как да се държи иначе само от двата края.Аз съм виждала само пластмасови прави релси за баня.

Тема "Каква фуга да изберем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: