Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sirko - специалист
Здравейте на всички, много се радвам че има такова място в нета с толкова много инфо и толкова разбиращи хора
Та реших да правя ремонт на банята сменям почти всичко освен ваната коато ми е стара но много запазена освен това реших да сложа и душ кабина в която ще сложа поточен бойлер 10.5KW а основния ми бойлер е в килера до стълбището (в блок съм на 5-ти етаж-последен) тъй като мястото ми е много ограничено и бяната ще стане много претъпкана искам съвет
Преди време в ъгъла където сега ще е душ кабината имаше тоялетна чиния и съответно отходна тръба което продължава и нагоре през моята таванска стая и излиза някъде на покрива или в някой комин, тъй като тя ми пречи т.е. намам място и няма как да легне душ коритото мисля да я отрежа до пода и там да си вържа обратната от душ кабината или другия вариянт е да я смаля от Ф110 на Ф50 и да я вкопая в стената според вас как да я направя ако я отрежа и затапя и ще има ли проблем със съседите ми на долу по етажите? те няма как да разберат дали съм я отрязал и затапил ама нали нагоре е отдушник :?

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (27.59 KиБ) Видяна 4088 пъти
Emerald - модератор
Не пипай тръбата изобщо! Обшиваш я с гипскартон и построяваш там правоъгълна душ кабина с излято корито. Хем няма да имаш проблеми с продънващи, прогизващи и мухлясващи пластмасови корита, хем ще бъде по-естетично, хем няма да режеш никакви тръби (това е незаконно).
sirko - специалист
принципно няма проблем да си остане тръбата тя не ми пречи, въпроса е как тогава да монтирам подушовото корито което е под прав ъгъл, или освен да отрежа леко ъгъла на коритото така че да може да легне едновременно на двете стени, коритото ми е акрилно ако има някъкво значение де
Emerald - модератор
Нали това ти казвам да го изхвърлиш това акрилно корито.

Кой тръгна да произвежда тези боклуци така и не ми стана ясно защо, но все се чудя защо хората ги слагат. :?
sirko - специалист
там където трябва да легне ъгъла на душ кабината към стенаите има отходна тръба Ф100, ако я намаля на Ф50 ще има ли проблеми това ми е болката в момента защото иначе няма как да легне коротото едновременно на двете стени или да отрежа ръба на коритото кето не ми се иска
Дайте съвет
velsi - Почетен майстор
Според мене можеш да я редуцираш на ф50. По-добър вариант е, отколкото да я затапиш. Не режи коритото - ще стане грозотия!
Time2Burn - специалист
Можеш да я редуцираш на ф50 и да я вкопаеш в стената. Тея акрилни корита нямат дебит и преливат, а и постоянно се запушват. Ужасни са
sirko - специалист
За запушването и дебита зависи само как е направена канализацията дали е акрилно, керамични или метално коритото няма значение също роля играе и самия сифон на котитото.
Тръбата я махнах изцяло, оказа се че имам оделен отдушник до нея видях го като разкъртих малко

Тема "Съвет за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: