• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
в тази тема ще ви показвам как върви ремонта на банята.
Засега реонта върви най-вече идейно. Но най вайното е, че вече знаем какво искаме и къде какво ще стои.

Та в ето този ъгъл ще има монтирана душ кабина, която ще бъде изпълнена по поръчка с размери 80/110 или 80/120 (тоа още не сме решили).
Прикачен файл:
du6kabina.JPG
du6kabina.JPG (84.98 KиБ) Видяна 9415 пъти
Относно коритото: Много ни хареса идеята н Chapara, то да бъде вкопано. Ше се опитам да го направя така.Въпроса е, че замазката ми вече е наравен с наклон към сифона в центъра на банята. Чудя се как да подходя за да стане това вкопано корито. Дебелината на замазката при оставаената стърчаща тръба е 8.5 см. Отнякъде трябва да започна да снемам от дебелината на замазката. Не ми е ясно стъклените прегради на душкабината дали ще стъпят вътре във вкопаното корито или ше стъпятна по-вискота част?
Как да процедирам?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Не ми е ясно стъклените прегради на душкабината дали ще стъпят вътре във вкопаното корито или ше стъпятна по-вискота част?
Как да процедирам?
Трябва да стъпят на високата част. :wink:
chapara написа:
ivanvasilev1970 написа:
Не ми е ясно стъклените прегради на душкабината дали ще стъпят вътре във вкопаното корито или ше стъпятна по-вискота част?
Как да процедирам?
Трябва да стъпят на високата част. :wink:
Това означава, че и ширината и дължината на високата част трябва да са хоризонтирани. Така ли?
novgradski - специалист
Като си правих подготовката за душ-кабината-мястото го оставих хоризонтално,а извън нея -наклоните (нещо като като "обърната пирамида" ,на която върхът е сифона .
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Това означава, че и ширината и дължината на високата част трябва да са хоризонтирани. Така ли?
Или поне 90% :wink:
chapara написа:
ivanvasilev1970 написа:
Или поне 90% :wink:
Имаш в предвид, че ако няма идеално хоризонтиране, то може да се компенсира с ъгъла на рязане (Фирмата идва да взема размера на място)
Това ли?
jekasus - майстор
Гледам си подмазал изводи за душ-батерия, ако слагаш панел няма да имаш проблеми, ако слагаш смесител - първо пробвай предварително (дори с някой стар)за да няма после :axe:
Ако правиш замазка на две нива - зависиш от сифона в душ-кабина. Ако не можеш да го свалиш по-ниско, по-лесно да вдигнеш нивото на сифона и замазка в "сухата" част на банята.
Здравейте,
В момента съм на етап избор на плочки за банята.
Харесахме тези плочки:
Прикачен файл:
tiles.PNG
Мисля да избера 2 цвята.
Размер 20 см х 62,2 см.
Производител: Alcalaten, Испания.
1.Някои има ли опит с лепенето на плочки от този размер.
На първо четене ме притеснява надлъжното рязане. Моята машинка е до 40 см . Нещо друго?
2.Има ли по високи изсквания към лепилото? Например CM11 ще свърши ли работа?
3. Alcalaten като производител на плочки добър ли е?

Благодаря.
VLADO66 - майстор
Иване,пращаш жена ти някъде на почивка и си взимаш нормални плочки.Тези дъски ще ти бъде трудно да ги наредиш и ще се губят в неособено голямата ти баня. :wink:
jekasus - майстор
Лепилото ще стане за работа.
А за рязане по дължина ще извадиш дръжката с резеца от машината, ще си помогнеш с нивела за права линия и кълцаш внимателно с керпедена. Все пак ще бъдат не повече от 5-6 цели плочки за рязане.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: